Friedrich Naumann Vakfı (FNF) İnsan Hakları Akademisi

Friedrich Naumann Vakfı (FNF) İnsan Hakları Akademisi

Friedrich Naumann Vakfı, dünya genelinde altmıştan fazla ülkede toplumun her kesiminin refahı için gerekli olan özgürlük ilkesini teşvik etmeyi amaçlamakta ve insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin desteklenmesi için çeşitli diyalog programları düzenlenmektedir. 25 yılı aşkın süredir Türkiye’de hizmet vermekte olan Vakıf, uzun yıllardır vermekte olduğu insan hakları derslerini yenilenmiş bir formatta, bir akademi başlığı altında birleştirip gerek dünya gerek Türkiye için ciddi bir  önem arz eden insan haklarının ulusal ve uluslararası düzeyde korunması ile ilgili olarak katılımcıların bilgi düzeylerini arttırmayı ve pratikte bir deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır. Akademinin ilk kursu 28 Şubat – 2 Mayıs tarihleri arasında tamamlanmış olup ikinci kursu 27 Mayıs – 27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Eğitmen Kadrosunda Kimler Var?

  • Olgun Akbulut, Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi; Friedrich Naumann Vakfı İnsan Hakları Akademisi Koordinatörü
  • Zeliha Aydın, UNDP Türkiye Hukuk ve İnsan Hakları Uzmanı
  • Sevgi Uçan Çubukçu, Doç. Prof. Dr., Akademisyen Siyaset Bilimi, Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları
  • Tuğçe Duygu Köksal, Avukat, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı
  • Serkan Köybaşı, Dr., Bahçeşehir University Faculty of Law
  • Veysel Ok, AİHM Avukatı, İstanbul Barosu; Medya ve Hukuk Derneği Eş-Direktörü
  • Oktay Uygun,  Prof. Dr., Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi
  • Duygu Yıldırım,  İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Mülteci Programı Koordinatör

Hangi Konular İşlenecek?

İnsan Haklarının Tarihsel Gelişimi, İnsan Haklarının Uluslararasılaşması, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sisteminin Oluşumu ve İşleyişi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Denetim Sistemi, İnsan Hakları Hukuku ve Türkiye, Sahadan İnsan Hakları Söyleşileri: İnsan Hakları Avukatı Olmak, Mülteciler ve Yerinden Edilenler, İnsan Hakları Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet, Çevre Hakkına Ekolojik Bakış, Uluslararası İnsan Hakları Koruma Sistemlerinin Geleceği Üzerine Güncel Tartışmalar

Dersler Nasıl İşlenecek?

Program, 27 Mayıs –  27 Haziran tarihleri arasında her hafta Cumartesi günleri 10:30-13:30, Çarşamba günleri 18:00-21:00 arası video konferansı şeklinde gerçekleşecektir. Programın %80’ine kamera ve ses bağlantısı katılan ve eğitmenler tarafından başarılı bulunan katılımcılara program sonunda sertifika verilecektir. Program kapsamında katılımcılara ilgili konuları kapsayan bir okuma paketi sağlanacaktır. Bu doğrultuda her ders iki aşamalı olarak gerçekleşecektir; ilk aşamada  eğitmen tarafından mevcut haftanın konusu ile ilgili teknik bilgi sağlanacak ve bir sonraki aşamada ise katılımcılara aktif bir şekilde dahil olabilecekleri bir tartışma ortamı ve uygulamalı örnek çalışmalar sağlanacaktır. Ayrıca programda,  insan hakları alanında eğitim vermekte olan akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve insan hakları aktivistlerinin deneyimlerine de yer verilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Program Hukuk, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve İktisat alanlarında en az  lisans dördüncü sınıf ya da yüksek lisans öğrencilerinin ve bu alanlardan mezun olan  genç profesyonellerin başvurusuna açıktır.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Nasıl Başvurulur?

Başvurular 18 Mayıs 2020 tarine kadar online olarak https://forms.gle/Z8AayHzDHjQZCjwX6 adresi üzerinden alınacaktır. Başvuru sonuçları Vakıf temsilcileri ve eğitmenlerden oluşacak bir komite tarafından değerlendirilecek ve 20 Mayıs 2020 tarihinde email üzerinden açıklanacaktır.

Sertifika Alacak Mıyım?

Programın %80’ine kamera ve ses bağlantısı ile katılan ve eğitmenler tarafından başarılı bulunan katılımcılara program sonunda katılım belgesi verilecektir.

Program Ücreti Ödeyecek Miyim?

Programa katılım ücretsizdir.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler