Corona Günlerinde İyilik Platformu 7/24 Çalışıyor

Corona Günlerinde İyilik Platformu 7/24 Çalışıyor

COVID-19 salgınının Türkiyede başladığı ilk anda dayanışma çağrısı ile sivil toplum örgütleri, sivil inisiyatifler, sosyal girişimciler, meslek mensupları, kamu ve özel sektör çalışanları ile birbirinden farklı alanlardan gönüllüler Corona Günlerinde İyilik Platformu (CoGİ) çatısı altında bireysel gönüllülük kapsamında bir araya geldi.     

Kurulduğu andan itibaren; CoGİ; 65 yaş üstü risk grubu, dezavantajlı grupların temel ihtiyaçlarının karşılanması, farklı alanlarda ihtiyaç duyulan malzemelerin yapımı başta olmak üzere maddi, ayni ve psikolojik destek vermek için sosyal medya kanalları ve eşleştirmeler, ilgili kurumlara yönlendirmeler ile ihtiyaçlara cevap veriyor ve gönüllü çalışmalarında 7/24 çalışıyor.

İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesine CoGİ gönüllü ağı ile görev almak için hazır oldukları bilgisini verdiklerini ve resmi olarak başvuru yaptıklarını belirten Corona Günlerinde İyilik Platformu COVID-19 sürecini dayanışma ile çözeceğiz. Uzun yıllardır ülkemizin pek çok yerinde sivil toplum çatısı altında yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar gerçekleştiren gönüllüleri bir araya getirmek için salgının ülkemizde ilk başladığı günlerde dayanışma çağrısı yaptık. Çağrıya sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve farklı alanlardan bireysel gönüllüler dahil oldu ve platform genişledi. 

CoGİ olarak bilgi ve tecrübelerimizi, mesleki yetenek ve yeterliliklerimizi çözümün parçası olmak için her zaman yaptığımız gibi yine kamu yararına sunmayı hedefledik. Ağımızın amaçları ve organizasyonu pek çok kuruma, gönüllüye ilham ve fikir verdi. Birşey yapmak isteyen ama ne yapabileceğini bilmeyenleri ihtiyacı olanlar ile eşleştirdik, düşünmelerini ve doğru bilgi almalarını sağladık.

Bireysel Gönüllülük İlk Adım  

Çok hızlı bir şekilde organize olduk, 15 kişilik bir ana çalışma ekibi ve bireysel gönüllü ağı kurduk, sosyal medya kanallarımız üzerinden hem bilgilendirme, hem de farklı alanlarda canlı etkinlikler yapmaya başladık. İzmir Valiliğini, yerel yönetimleri, sivil toplum temsilcilerini, kamu ve özel sektörü çalışmalarımız ve hedeflerimiz konusunda bilgilendirdik. İhtiyaç duyulan alanlarda işbirliği yapmaya başladık. Ulusal ve Uluslararası Ağlar ile iletişime geçtik. Ayni ihtiyaç taleplerini almaya başladık ve bu ihtiyaçları karşılayabilecek kişi ya da kurumlar ile eşleştirmeler yaptık. 

Süreçte Sivil Toplum Kuruluşlarının neler yaptığını ve neler yapabileceğini öğrenmek için bir araştırma başlattık. STKların bu alanlarda yaptıklarını koordine etmeye  ve kaynakların etkin kullanılmasına dikkat çekmeye çalışıyoruz. 

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Apartmandan Şehre Gönüllü Ağı

COVID-19 salgının yükseliş hızının bir noktada duracağını umduklarını belirten platformun bileşenleri, yükseliş dursa bile uzmanlar etkilerin uzun süre devam edeceğini ve aynı şekilde  ihtiyaçların hızla artacağını da belirtiliyor. Süreçte gösterdi ki; çok farklı kitlelerin farklı ihtiyaçları var ve elzem olarak bunların karşılanması gerekiyor. Bu nedenle dayanışma temelinde önce apartmanlarımızda sonra sokak ve şehrin her yerinde gönüllü ağı kurmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda STKlar da gönüllü olarak ağımıza katılıyor. 

Gönüllü Olmak İster misiniz?

Ağa katılmak isteyen sivil toplum kuruluşları, özel ve kamu sektörü, bireysel gönüllüler sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizde yayılanan gönüllü başvuru formlarını doldurabilirler. Dijital Platformlardan yapılan yayınlarımızı izleyebilirler. 

Amacımız bu ağ üzerinden doğru bilgileri paylaşmak, koordineli olarak çalışmak ve bireysel gönüllü gücünü ve sivil toplum deneyimlerini kamu izni ile yine kamu yararına kullanmak. 

Web Sitesi

www.coronagunlerindeiyilik.com 

Facebook

https://www.facebook.com/coronagunlerindeiyilik/ 

Twitter

https://twitter.com/Co_G_I 

Instagram

https://www.instagram.com/coronagunlerindeiyilik/

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler