ENKA Sanat’ın katkılarıyla düzenlenecek konser, Leipzig Operası Çocuk Korosu ile Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu’nu ilk kez 2016 yılında bir araya getiren projenin ikinci ayağını oluşturuyor.
Leipzig Operası’nın daveti ve ENKA Vakfı’nın desteğiyle, 2016 yılında Leipzig’de “Weit, weit, weg. Zuhause. / Çok Çok Uzaklarda. Evinde” başlıklı performansta Leipzig Operası Çocuk Korosu ile birlikte sahne alan Barış İçin Müzik, şimdi Almanyalı dostlarını İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!
7 Şubat’ta İstanbul’a gelecek olan Leipzig Operası Çocuk Korosu, Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu ile bir hafta boyunca çalıştaylar ve provalar gerçekleştirecek. Hem müzikal becerilerin hem de dostlukların pekişeceği kamp, 12 ve 13 Şubat tarihlerinde, yaklaşık 140 gencin, ENKA Oditoryum’da birlikte sergileyeceği “Don’t Stop Me Now!” adlı performansla sona erecek. 2040 yılından 2020’ye bakarak dünyadaki gelişmeleri izleyiciye düşündürecek olan performans, koreografisi ve kostümleriyle müzikal bir şov özelliği taşıyor.
Müziğin gücüyle kültürler arasında dostluk köprüleri kuran bu gençlere kulak verin!
Leipzig Operası Çocuk Korosu &
Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve Korosu Konseri
12, 13 Şubat 2020
20.30
ENKA Oditoryum, İstinye
——————————–
Orkestra Şefi: Samuel Matus, Barış İçin Müzik Vakfı
Koro Şefi: Ceyda Çekmeci, Barış İçin Müzik Vakfı
Koro Şefi: Sophie Bauer, Leipzig Operası Çocuk Korosu
Yönetmen: Anett Krause, Leipzig Operası Çocuk Korosu
Koreografi: Undine Werchau, Anett Krause, Leipzig Operası Çocuk Korosu
Kostüm: Miette Muldown, Leipzig Operası Çocuk Korosu
Fikir Ekibi: Leipzig Operası Çocuk Korosu Koristleri, Anett Krause, Sophie Bauer
——————————–
Daha fazla bilgi için:
Biletler Biletix’te!
www.biletix.com/etkinlik/YFJ35/TURKIYE/tr
www.biletix.com/etkinlik/YFJ36/TURKIYE/tr
MÜZİKLE BÜYÜMEK TÜM ÇOCUKLARIN HAKKI!
Tüm çocukların sanatsal yaşama katılım hakkı olduğuna inanıyoruz. Müzikle olumsuzlukları iyileştirmenin, dünyayı değiştirmenin mümkün olduğunu düşünüyoruz…Bu nedenle, “BARIŞ İÇİN MÜZİK” diyerek dünyaya müzikle seslenmeye karar verdik.
Barış İçin Müzik Vakfı, müzik tutkunu mimar Mehmet Selim Baki’nin hayallerinin peşinden giderek ve tamamen kişisel imkânlarını seferber etmesiyle, 15 yıl önce Fatih-Edirnekapı’da kuruldu. Tüm çocukların sanatsal yaşama katılım hakkı olduğuna ve bu hakkın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanarak hayata geçirilen Barış İçin Müzik, Edirnekapı bölgesinde, kısıtlı sosyo-ekonomik şartlarda yaşayan çocuk ve gençlere karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor.
Kurulduğu 2005 yılından bu yana Barış İçin Müzik Vakfı’nın sunduğu çoksesli müzik programı, orkestralar ve korolar sistemiyle şekilleniyor. Bu sistemin, rekabetçi ya da ayrımcı olmadan, birlikte öğrenmeyi amaçlayan, edinilen deneyimlerin paylaşılmasıyla kendi kendini besleyerek büyüten, sürdürülebilir, başka şehirlerde tekrarlanabilir nitelikte olması, toplumda olumlu dönüşümlere yol açıyor.
Vakıf, her yıl daha fazla çocuğa ulaşabilmek hedefiyle yaptığı çalışmalar kapsamında Edirnekapı dışında, İstanbul-Adalar, Bursa-Nilüfer ve İzmir-Bornova ilçelerinde de benzer modellerin oluşmasına ilham verdi, destek oldu ve olmaya devam ediyor.
Varlığının temel nedeni, toplumda bir nebze de olsa fırsat eşitliği sağlamak ve evrensel barışa katkıda bulunmak olan Barış İçin Müzik, şimdiye kadar 2000 enstrümanı 7000 çocukla buluşturdu. Vakıf bünyesinde çalgı yapımı ve bakımı için kurulan lüthier atölyesi, önemli bir meslek alanında gençlerin farkındalığını arttırdı. Bu donanımlarla çoksesli evrensel müzik çalışmaları yapan Barış İçin Müzik Edirnekapı Orkestraları ve Koroları bu güne kadar yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliğe davet edilerek önemli sahnelerde performanslar sergiledi.
Barış İçin Müzik, 15. yılını kutladığı 2020’de yine “barışın sesini müzikle duyurmak” için çalışmalarına heyecanla devam ediyor.