Göç ve Sivil Toplum Eğitimleri Başvuruları Açıldı

[mks_button size="medium" title="sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!" style="squared" url="https://t.me/sivilalancom" target="_blank" bg_color="#0088cc" txt_color="#FFFFFF" icon="fa-paper-plane-o" icon_type="fa" nofollow="0"][mks_button size="medium" title="sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!" style="squared" url="https://www.linkedin.com/company/18130619" target="_blank" bg_color="#0e76a8" txt_color="#FFFFFF" icon="fa-linkedin" icon_type="fa" nofollow="0"]

Kısaca Göç & Sivil Toplum projesi, göç ve uluslararası koruma alanında çalışan STK’ların kapasitelerinin geliştirilmesi ve AB mevkidaşları ve kamu kurumları ile iş birliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Göç alanında çalışan STK’ların göç alanında politika ve karar almaya katkıda bulunmaları ve bu alandaki karar ve politikaların uygulanmasında yer almaları konusunda teknik bilgi ve kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla  8 ilde ikişer günden toplam 25 eğitim etkinliği düzenlenecektir.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

STK’ların kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında düzenlenecek olan 25 eğitime yönelik eğitim başvuruların alındığı Açık Çağrı duyurusunun ve eğitim detaylarının bulunduğu Göç ve Sivil Toplum Projesi web sitesine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilir ve eğitimlere katılmak için başvuru yapabilirsiniz:

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Eğitim İçeriği:

  • Göç kavramı ve uluslararası göç
  • Göç ve Uluslararası Koruma alanındaki uluslararası hukuki çerçeve
  • Türkiye’de göç alanındaki gelişmeler ve ulusal mevzuat
  • Türkiye’de göç alanında ilgili kamu aktörleri tarafından öngörülen perspektif çerçevesinde STK’lar ve kamu aktörleri arasındaki potansiyel iş birliği hakkında görüşlerin alınması
  • Fon Bulma ve Proje Geliştirme

Eğitime Katılım Kriterleri:

  1. Göç ve uluslararası koruma alanında faaliyet gösteren dernek ya da vakıf çalışanı STK temsilcileri,
  2. Göçmen, mülteciler ve insan kaçakçılığı mağdurlarına yönelik hizmet sunumunda bulunan STK temsilcileri,
  3. 1. ve 2. maddelerde belirtilen şartların sağlanması durumunda, eğitime katılım için başvuruda bulunanlara başvuru sırasına göre öncelik verilecektir.
  4. Aynı dernek/vakıf temsilcileri eğitime katılabilmekle birlikte katılımcı sayılarında kadın-erkek sayısının eşit olması beklenmektedir. Proje kapsamında düzenlenen eğitimler kapsamındaki katılımcı dağılımının, cinsiyet dengesini sağlaması hedeflenmektedir.

Eğitimler ile ilgili daha detaylı bilgi almak için http://gocvesiviltoplum.org/dokumanlar/ adresinden bilgi notuna ulaşabilirsiniz.

Göç ve Sivil Toplum Projesi web sitesi: http://gocvesiviltoplum.org/

Projemiz ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa iletişime geçebilirsiniz:

T: +90 542 445 66 52

E: [email protected]

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler