Çelikel Eğitim Vakfı, Liseli Gençleri Kodlama ile Geleceğe Hazırlıyor

Çelikel Eğitim Vakfı, Liseli Gençleri Kodlama ile Geleceğe Hazırlıyor

Rıdvan Çelikel tarafından kurulan Çelikel Eğitim Vakfı, Alev Topları Programı kapsamında desteklediği Üniversiteli bursiyerleri ile birlikte geliştirdiği “Geleceğin Şifresi: Kodlama Projesi” ile bu yıl Mehmet Pisak Anadolu Lisesi öğrencilerinin kodlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Çelikel Eğitim Vakfı 2007 yılından beri kişisel farkındalığı yüksek, iletişim becerileri kuvvetli, sosyal sorunlara kalıcı çözümler üretebilen, etik bakış açısına sahip bireylerin yetişmesine olanak sağlamak için çalışmalarını yürütüyor. Gerçekleştirdiği programlarla, bursiyerleri için sürekli gelişim ekosistemi sağlıyor, sosyal becerilerini geliştirebilecekleri deneyimleyerek öğrenme alanları yaratıyor.

Geleceğin Şifresi: Kodlama Projesi ile çok yönlü sosyal fayda sağlanıyor.

Çelikel Eğitim Vakfı, Alev Topları Programı kapsamında desteklediği üniversiteli bursiyerlerinin ilgi alanlarını etki alanlarına dönüştürerek değer yaratmaları ve sosyal becerilerini deneyimleyerek geliştirebilmelerini sağlamak için, Geleceğin Şifresi: Kodlama Projesi’ni 2017 – 18 eğitim öğretim yılında Rıdvan Çelikel Fen Lisesi’nde uygulamaya başladı.

Vakfın bursiyerlerinin atölye içeriklerinin geliştirilmesinden uygulanmasına, atölye çalışmalarının yarattığı değişimin ölçümlenmesinden projenin tüm aşamalarının geliştirilmesine kadar her aşamasında sorumluluk aldığı proje kapsamında, iki yılda Rıdvan Çelikel Fen Lisesi’nde yaklaşık 150 öğrenci Kodlama Atölyeleri ile buluştu. Yarattığı olumlu etkiyi farklı liselerdeki gençlerle de buluşturmak isteyen Çelikel Eğitim Vakfı, bu yıl, Kodlama Atölyelerine, imzaladığı İş Birliği Protokolü kapsamında Mehmet Pisak Anadolu Lisesi’nde devam ediyor.

Proje ekibinin koordinasyonundan sorumlu Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans öğrencisi bu deneyimini şu sözlerle anlattı: “Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Çağımızın ve geleceğimizin gerekliliği haline gelen kodlama, her çalışma grubunda olduğu gibi, Moleküler Biyoloji’de de özellikle biyoinformatik alanında kullanılıyor. Endüstri 4.0’a geçişle birlikte, kodlama, Moleküler Biyoloji ve Genetik biliminin pek çok alanında daha da yoğun bir şekilde kullanılacak. Bu deneyim, bana, teknik becerilerimi geliştirmek için alan tanırken; aynı zamanda, iş birliği, koordinasyon, ekip çalışması gibi sosyal beceriler konusunda da kendimi değerlendirme ve geliştirme fırsatı sağlıyor. Üstelik, bu deneyimin sonucunda, kodlama öğrenmeye istekli liseli gençler için de fayda sağlamış oluyoruz.”

Bu yıl, ilki, 2 Kasım’da gerçekleşen ve yıl boyunca Mehmet Pisak Anadolu Lisesi’nde devam edecek Kodlama Atölyeleri ile ilgili Çelikel Eğitim Vakfı Yöneticisi Tuba Çal şunları belirtti:

“Çelikel Eğitim Vakfı olarak, Alev Topları Programı kapsamında desteklediğimiz bursiyerlerimizin çok yönlü gelişimlerini önemsiyoruz. Program kapsamında, sağladığımız duygusal ve sosyal becerilerin geliştirilmesi odaklı atölyelerin etkisinin kalıcı olabilmesi için, onlara bu becerilerine ilişkin öz değerlendirme yapabilecekleri ve bunları geliştirebilecekleri deneyim alanları sağlamaya çalışıyoruz. Birlikte projeler tasarlıyor ve uyguluyoruz. Yıl boyunca Mehmet Pisak Anadolu Lisesi’nde yürüteceğimiz Geleceğin Şifresi: Kodlama Projesi bursiyerlerimizle birlikte yürüttüğümüz projelerimizden sadece biri. Böylelikle, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 İşe Alım Yetkinlikleri arasında da yer alan “karmaşık problem çözebilme, insan yönetimi, işbirliği ve koordinasyon” gibi becerilerini gerçek vakalar üzerinde geliştirme fırsatı buluyorlar. Birlikte yarattığımız gönüllülük eko sistemi ile kaynaklarımızı daha etkili yönetebiliyor, toplumsal faydamızı arttırabiliyoruz.”

Çelikel Eğitim Vakfı ve programları hakkında detaylı bilgi için: www.celikelegitimvakfi.org

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler