Cinsel şiddetin kültür yoluyla öğrenilen ve normalleştirilen; dolayısıyla gerekli müdahaleler yapılırsa önlenebilen bir sorun olduğuna dikkat çeken Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, eğitimciler ve danışmanlar için “Gençlerle Güvenli İlişkiler Üzerine Çıkarmak” uygulama el kitabını yayımladı.
Lise gençlerinin ve eğitimcilerin toplumsal cinsiyet temelli şiddet, ayrımcılık, akran zorbalığı, sanal zorbalık ve flört şiddeti konularında farkındalıklarının artırılmasına yönelik pilot bir çalışma olarak tasarlanan projenin uygulama aşaması “Gençlerle Güvenli İlişkiler Üzerine Çıkarmak” kitabı aracılığıyla paylaşılıyor.
Kitabın PDF versiyonuna erişmek için [button color=”green” size=”small” link=”http://cinselsiddetlemucadele.org” icon=”” target=”true”]buraya[/button] tıklayabilir, basılı olarak edinmek için Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.