Lonca Girişimcilik Merkezi, 9. dönem programını başarıyla tamamlayan 8 girişimciyi mezun etti

Lonca Girişimcilik Merkezi, 9. dönem programını başarıyla tamamlayan 8 girişimciyi mezun etti

Kuveyt Türk’ün teknoloji odaklı ve inovatif girişimleri desteklemek amacıyla kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi, son dönemle birlikte desteklediği startup sayısını 90’ın üzerine çıkardı. Girişimciler, yüzlerce başvuru arasından seçilerek kapsamlı bir programa katıldılar ve iş fikirlerini ticarileştirme konusunda önemli adımlar attılar.

Yenilikçi ve teknoloji odaklı girişimlerin büyüme potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve ticari başarılarını daha da ileriye taşımaları için gerekli kaynaklara ve mentorlüğe erişim sağlayan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin dokuzuncu dönemi 25 Nisan 2024 Perşembe günü gerçekleşen demoday etkinliğiyle tamamlandı. Etkinlikte, Kuveyt Türk ve Lonca yönetimi, iştirak şirketlerinin yöneticileri, yatırım grupları, mentorlar ve melek yatırım ağlarının temsilcileri, girişimcilerle bir araya geldi. Katılımcılar, mezun girişimcilerin başarı hikâyelerini dinleyip iş birliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirme şansı buldular.

 

“Mezun olan girişimlerimizden 25’i toplam 5 milyon doları aşkın yatırım aldı”

Demoday etkinliğinde konuşan Kuveyt Türk Dijital Bankacılık Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Okan Acar, mezun olan girişimlerin elde ettiği başarıları özetledi. Acar, 25 mezun girişimin toplamda 5 milyon doları aşkın yatırım aldığını paylaştı. Ayrıca 10. Dönem Lonca Programı’nda hibe miktarını 300 bin TL’ye yükselteceklerini ve girişimcilere daha fazla yatırım fırsatı sunarak desteklerini genişleteceklerini belirtti. Acar, konuşmasında Lonca Girişimcilik Merkezi’nin girişimcilere sunduğu desteği artırmaya yönelik planlarını da açıkladı. “Önümüzdeki dönemde bu rakamları ve sunduğumuz destekleri daha da artırmayı hedefliyoruz. Lonca olarak, girişimlerin büyümesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Lonca Girişimcilik Merkezi, teknolojik ve yenilikçi girişimlerin büyüme potansiyelini artırmak ve ticari başarıya ulaşmalarını sağlamak için mentorluk, finansal destek ve kaynak erişimi gibi çeşitli destekler sunuyor. Programa katılan girişimler, ileri seviyedeki projeleri ve ticari potansiyelleri ile dikkat çekiyor. Lonca, fikir aşamasının ötesine geçmiş ve iş modeli olgunlaşmış girişimlere odaklanarak, sektördeki yenilikçiliği ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik ediyor.

Girişimcilere 125 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği 

Lonca Girişimcilik Merkezi, 9. dönem programında girişimcileri desteklemek için çeşitli kaynaklar ve fırsatlar sundu. Girişimciler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılma, bulut hizmetlerinden faydalanma, deneyimli mentorlarla çalışma, danışmanlık alma ve pazarlama desteği gibi birçok avantajdan yararlandılar. Ayrıca, açık ofis imkânı ve geniş tanıtım desteği de programa dahil edildi.

Lonca, program süresince her bir girişimciye 125 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği sağlayarak, startup’ların büyüme ve gelişme süreçlerine önemli bir destek verdi. Bu hibe desteği, girişimcilerin projelerini daha hızlı bir şekilde hayata geçirmelerine yardımcı oldu.

Mezun olan girişimler, Kuveyt Türk Portföy’ün yönettiği Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuru önceliği de kazandı. Bu ayrıcalık, mezun startup’ların yatırım alma şansını artırarak, işlerini büyütmeleri için ek bir fırsat sundu.

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 9. dönem kuluçka programını başarıyla tamamlayan 8 startup ve faaliyet alanları:

Fenxify: İhracat yapan veya ihracata başlamak isteyen KOBİ’lere operasyonel ve finansal analiz sağlayan ve yapay zekâ destekli SaaS platformuyla firma için özel tedarik zinciri model önerileri sunarak sürdürülebilir ticaret yapmayı kolaylaştıran bir girişimdir.

Preptest: Sınavlara hazırlanan öğrencilere yapay zekâ desteğiyle kişiselleştirilmiş çalışma planları, deneme sınavları ve akıllı asistan hizmetleri sunan bir sınav hazırlık platformudur. TOLC, Bocconi, TIL, IMAT ve SAT gibi uluslararası sınavlara odaklanan bir edutech girişimidir.

Jobtogo: Freelancer’lara iş imkânı ve dijital iş yönetimi araçları sunan bir platformdur. Şirketlere de freelancer bulma, işgücü yönetimi, sözleşme ve fatura gibi çözümler sağlayarak, modern iş teknolojileri ve insan kaynakları ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunar.

Econtech: Karşı taraf risklerini minimum maliyet ve çaba ile değerlendirmek için kapsamlı bir üçüncü taraf skorlama ve analiz yazılımı geliştiren bir girişimdir. Bu yazılım, kullanıcıların ticari riskleri daha iyi yönetmelerine yardımcı olur.

GGlease: Makine ve teçhizat yatırımı yapmak isteyen işletmeleri, makine satıcılarını ve finansal kiralama tekliflerini bir araya getiren B2B pazaryeri platformudur. İşletmelere uygun maliyetli finansal kiralama çözümleri sağlar.

Visight: Yapay zekâ tabanlı ve KVKK uyumlu biyometrik kimlik doğrulama sistemi sunarak kimlik doğrulama işlemlerini otomatik ve güvenilir hale getiren bir girişimdir.

Linqiapp: Oyunlaştırılmış görevlerle sosyalleşerek İngilizce becerilerini geliştiren ve 7/24 konuşma pratiği ile dil öğrenmeyi teşvik eden bir mobil uygulamadır. Uygulama, kullanıcıların belirlediği hedeflerle dil becerilerini geliştirir.

Tech2Bio: Arıcılıkta ciddi kayıplara neden olan arı hastalıklarını ve zararlıları erken tespit etmek için teknoloji çözümleri sunan ve arıcılık operasyonlarının optimizasyonunu hedefleyen bir girişimdir.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler