Kantatla Yankılanan Tarih: Darüşşafaka’nın 160. Yılı

Kantatla Yankılanan Tarih: Darüşşafaka'nın 160. Yılı

Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir armağan olarak, 160 yıllık köklü geçmişini tarihî Süreyya Operası’nda unutulmaz bir kantat ile taçlandırdı. Turgay Erdener tarafından bestelenen, Murat Göksu’nun kaleminden çıkan ve Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Rengim Gökmen’in yönettiği “Darüşşafaka Kantatı”, büyülü bir atmosferde Darüşşafaka Cemiyeti’nin köklü tarihini yeniden yaşattı.

Soprano Ceren Aydın, Mezzo Soprano Ayçin Sürücüer, Bariton Alper Göçeri, Koro Şefi Volkan Akkoç, Symphonista Senfoni Orkestrası ve Korosu eşliğinde seyircilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Turgay Erdener’in derin ve duygusal besteleri, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumunun 160 yıllık serüvenini notalara döktü. Darüşşafaka Cemiyeti’nin Cumhuriyetin 100. yılına ithaf ettiği ve Yüce Auto Skoda’nın desteğiyle gerçekleşen gece, sanatseverleri buluşturdu.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç:

“Darüşşafaka Kantatı bu gece tarihteki yerini alacak”

Kantat öncesi konukları karşılayan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Cumhuriyetimizin 100. yılında ve Darüşşafaka’nın 160. yılı anısına düzenlenen etkinlikle ilgili duygularını paylaştı. Güleç, “Bu özel gecede bizlerle birlikte bu heyecanı yaşayan tüm konuklarımıza çok teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100., Cemiyetimizin 160. yılında, sizleri Süreyya ve Adalet İlmen çiftinin Cemiyetimize bağışladığı Süreyya Operası’nda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Darüşşafaka Kantatı, sadece bir müzik eseri değil, aynı zamanda Darüşşafaka’nın değerleri ve misyonuyla yoğrulmuş bir gurur abidesi olarak tarih sayfalarında yerini alacak.” dedi.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar: 

“Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller vizyonu Darüşşafaka’da hayat buluyor”

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar ise yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin 100. yılında kardeş olarak nitelediğim Darüşşafaka Cemiyeti’nin 160. yılına böyle bir eser armağan etmek beni ayrıca memnun etmiştir. Çünkü tıpkı Cumhuriyet gibi Darüşşafaka da ülkemizin aydınlık ve vizyoner yüzünü temsil etmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller vizyonunun Darüşşafaka’da hayat bulduğunu görüyorum.” dedi.

Kantatla Yankılanan Tarih: Darüşşafaka'nın 160. Yılı

Süreyya Operası’nda sanatseverlerle buluşan Darüşşafaka Kantatı, Darüşşafaka Cemiyeti’nin geçmişten günümüze uzanan kahramanlık hikâyesini tüm ihtişamıyla izleyenlere sunarken, sanatın ve eğitimin birleşiminden doğan güçlü bir mesajı da seyircilere iletti. Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti, bu unutulmaz gece ile geleceğe uzanan bir köprü kurdu.

Darüşşafaka Kantatı

Yazar: Murat Göksu

Beste: Turgay Erdener

Şef: Rengim Gökmen

Solistler:

Soprano: Ceren Aydın

Mezzo Soprano: Ayçin Sürücüer

Bariton: Alper Göçeri

Koro Şefi: Volkan Akkoç

Kantatla Yankılanan Tarih: Darüşşafaka'nın 160. Yılı

DARÜŞŞAFAKA HAKKINDA

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, öz güven sahibi ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. 

Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e ve 2022 yılındaysa 9,77’ye yükseltmiştir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler