NewsLabTurkey Yerel Program Başvuruları Açıldı!

Türkiye’deki bağımsız medya ve ifade özgürlüğüne verilen destek alanını genişletmek amacıyla İstanbul dışında ikâmet eden gazetecilere yönelik olarak NewsLabTurkey tarafından düzenlenen NLTR Yerel Program katılımcılarını arıyor. 

9-15 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek NLTR Yerel Program’a İstanbul dışında yaşayan 10 gazeteci katılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek programın eğitim dili Türkçe. 5 gün sürecek programda katılımcılar; gazetecilik ve medya alanında iş modelleri, alan haberciliği, içerik üretimi, hukuk ve etik konularında dersler alacaklar. Dersler NewsLabTurkey’in Kadıköy, Moda’da yer alan ofisinde yapılacak. Program kapsamında katılımcılar, İstanbul’da medya ve gazetecilik alanında faaliyet gösteren güçlü aktörlerin iş modelleri ve editoryal stratejileri hakkında bilgi sahibi olabilecekleri ve deneyimlerinden faydalanabilecekleri saha ziyaretleri gerçekleştirecekler.

NLTR Yerel Program’a kimler başvurabilir?

  • Habercilik üzerine deneyimi olanlar (üniversitede gazetecilik ve/veya yeni medya eğitimi almış olmak zorunlu değil)

  • Serbest çalışanlar, mezunlar, kariyerinin başındaki gazeteciler veya medya profesyonelleri

  • İstanbul dışında ikâmet edenler

  • 9-15 Ekim 2022 tarihlerinde şehirlerarası seyahat engeli bulunmayanlar ve bu tarih aralığında Yerel Program için İstanbul’da konaklayabilecekler

  • 9-15 Ekim 2022 tarihleri arası 5 gün boyunca derslere katılım gösterebilecekler

NLTR Yerel Program katılımcıları becerilerine, deneyimlerine ve fikirlerine dayalı olarak özenle seçilecektir. Kırılgan toplulukların ifade özgürlüğü ve bakış açıları, demokrasi, insan hakları, iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirliğe odaklanan habercilerin yanı sıra kadınların ve na-binary kişilerin başvuruları öncelikli olarak jüri tarafından değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonucunda başarılı olan adaylarla 5 Eylül 2022 tarihinde iletişime geçilecektir. Bu program özelinde başvurusu olumsuz sonuçlanan adaylara 12 Eylül 2022 tarihinde bilgi verilebilecektir.

Başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcıların seyahat, konaklama ve yeme-içme masrafları NewsLabTurkey tarafından karşılanacaktır.

Son başvuru tarihi 14 Ağustos 2022, saat 23:59.

Başvuru formu için tıklayınız.

Program hakkında detaylı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler