Dijital dünya, iklim krizi ve pandemi hakkında çocukların ve gençlerin düşüncelerini duyacağımız ve nelere ihtiyaç duyduklarını tartışacağımız etkinliğimize davetlisiniz. Değişen dünyada çocuk olmak ne demek? Bu değişimler çocukları nasıl etkiliyor? Yetişkinlere ne gibi sorumluluklar düşüyor? Gelin hep birlikte konuşalım, düşünelim ve birbirimizden öğrenelim.
Yetişkinlerin moderasyonunda ilerleyecek paralel oturumlarda çocuklar ve gençler konuşmacı olarak yer alacaklardır. Hangi oturuma katılmak istediğinizi kayıt formunda belirtebilirsiniz. 20 Kasım Cumartesi günü 13.00’a kadar formu doldurmanız gerekmektedir.
Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.
ETKİNLİK PROGRAMI
16.00 – 16.25 AÇILIŞ
Neden “Değişen Dünyada Büyümek”
Konuşmacılar: Ayşegül Kanal, Gözde Durmuş
16.25-17.10 PARALEL OTURUMLAR
“Dijital Dünyada Büyümek” Oturumu
Moderatör: Esra Ercan Bilgiç
Konuşmacılar: Ayaz Yaç, Elif Altınel, Zeynep Nalbantoğlu
“İklim Krizinde Büyümek” Oturumu
Moderatör: Burcu Meltem Arık
Konuşmacılar: Elif Sarah Hearn, Mehmet Efe Dağlı, Melisa Akkuş, Resul Hüseynzade
“Pandemide Büyümek” Oturumu
Moderatör: Melda Akbaş
Konuşmacılar: Melek Vural, Merve Sayhan, Leys Hattad
17.10 – 17.30 KAPANIŞ
Oturumlardan Notlar ve Bundan Sonra
BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi (BİLGİ ÇOÇA) kimdir?
BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi, çocuk haklarının bilinirliğini artırmak ve korunmasını sağlamak için çocuklara ve yetişkinlere yönelik çalışmalar yapan bir birimdir. 2007 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi çatısı altında kurulan BİLGİ ÇOÇA, çocuk hakları ve insan hakları, çocuk katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk işçiliği alanlarında araştırmalar yapmakta, eğitim materyalleri üretmektedir. Ayrıntılı bilgi için http://cocuk.bilgi.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.