“Kuşadası İstasyon” Facebook, TOBB, ICC, Habitat Derneği ve Kuşadası Belediyesi iş birliği ile açıldı

2019 Eylül ayında Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden biri olan “Kuşadası İstasyon” açıldı. Açılış töreni, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen’in moderasyonunu yaptığı “Özel Sektör, Kamu ve Sivil Toplum İş Birliği’nde Yeni Girişimcilik Fırsatları” adlı panel ile devam etti. Panelde, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, Coca-Cola Company Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar ve ARYA Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan Kuşadası İstasyon, farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve beraber çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunacak. Bölge ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek amacıyla kurulan Kuşadası İstasyon, KOBİ’lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekliyor ve Ege bölgesindeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmasını hedefliyor.

“Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçireceğiz”

Facebook Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Azzam Alameddin Kuşadası’nda açılacak topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “Hepimizin tecrübe ettiği pandemi dönemi, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün protokolünü imzaladığımız Kuşadası uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yaptığı açılış konuşmasında, Kuşadası İstasyon fikrinin, değişen ve dijitalleşen dünya ile uyumlu eğitim programları ihtiyacı sayesinde ortaya çıktığının altını çizdi. “Kuşadası’nın turizm sektöründe var olan ihtiyaçlarından yola çıkarak, burayı planlarken başlangıçta bir mesleki eğitim merkezi olarak planlamıştık. Ancak Facebook İstasyon’u ziyaret ettiğimde bütün fikrim değişti. Değişen ve dijitalleşen dünya ile bambaşka bir yere doğru ilerleyen ülkemizde eğitimlerin de değişmesi gerektiği, beklentilere göre yön alması gerektiğine dair kafamızdaki fikir somutlaştı. Bugün dijital dünyanın söz sahibi kurumlarla ortaklaşa olarak Kuşadası İstasyon’u hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ise çevrim içi gerçekleştirdiği konuşmasında şu şekilde konuştu: “Türkiye olarak yeniliklere ve yeni teknolojilere en hızlı adapte olan ülkelerin başında geliyoruz. Dünyada sosyal medya platformlarını en çok kullanan ülkeler arasındayız. Dijital dünyadaki her gelişmeyi takip ediyoruz. Ama bu teknolojileri üretmek de istiyoruz. Tüm üyelerimize dijitalleşme, e-ticaret konusunda eğitimler veriyoruz çünkü dünya buraya gidiyor. Artık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını sanal ortamlara kaydırıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, özel sektörün dijital becerilerini geliştirmesini ve yeni nesil girişimciliğin yerleşmesini hedefliyor ve bunun için çalışıyoruz.”

Kuşadası Belediyesi ile süregelen yakın ilişkilerinin projenin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olduğunu belirten Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır sözlerine şu şekilde  devam etti: “Bugün burada olmazsa olmaz ortaklarımızla bir araya gelerek Kuşadası’nın dijitalleşmesi adına önemli bir adım atıyoruz. Kuşadası İstasyon’da özellikle girişimcilik alanında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Bu doğrultuda, Kuşadası’na yalnızca Habitat olarak gelmediğimizi İstanbul girişimcilik ekosistemini buraya getirdiğimizi belirtmek istiyorum.”

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler