Ekol Eğitim ve Sanat Derneği, Avrupa Birliği Sivil Düşün programının “Bizi Bağlayan Şeyler” desteği çerçevesinde Covid-19 salgınından etkilenen tüm çocukların yararlanabilmesi için 7-12 yaş çocuklara yönelik “Büyülü Maske” isimli özgün bir hikâye kitabı hazırladı.
Proje kapsamında Ekoldrama’nın 22 yıllık saha deneyimi ile 7-9 ve 10-12 yaş gurubundan 48 çocukla yürütülen 4 farklı yaratıcı drama atölyesinde, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın döneminde çocukların neler hissettiklerini, korkularını, endişeleriyle nasıl yüzleştiklerini, hayatlarında nelerin değiştiğini öğrenip onların mesajlarını fantastik bir kurguda ve fantastik masal kahramanları aracılığıyla diğer çocuklara aktarmak üzere “Büyülü Maske” hikâye kitabı tasarlandı.
Erişilen çocuk sayısını artırmak amacıyla uluslararası paylaşımlar için İngilizceye çevrilmiş, sesli dinlenebilmesi için de sesli kitap formatında video kayıtları hazırlanmıştır. Kitapla birlikte indirilebilecek yardımcı kılavuz ile çocuklar kendi hikâye kahramanlarını oluşturarak kesilebilir formattaki karakter setini basabilecek ve hikayelerini kendi yaratıcılıkları doğrultusunda devam ettirebileceklerdir. Kitap ve ilgili tüm dokümanlara aşağıdaki linkler üzerinden ulaşılabilir;
Büyülü Maske Hikaye Kitabıfacebook I youtube I instagram
Ekol Eğitim ve Sanat Derneği
Ekol Dernek, hukuksal anlamda dernek kimliğini almadan önce 1999 yılından itibaren Ekoldrama Eğitim Enstitüsü olarak proje faaliyetlerini sürdürmüş, bu kapsamda faaliyetlerini kamu ve özel fonlar, sivil toplum örgütleri, Kalkınma Ajansları, yerel yönetimler, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler bünyesinde açılan proje ve hibe programları için proje önerileri geliştirmiş ve uygulamıştır. Halen de bu alandaki faaliyetlerine devam etmektedir.Eğitim, sanat ve oyun alanlarında çok deneyimli bir ekip ve gönüllü havuzuna sahip olan Ekol Eğitim ve Sanat Derneği toplumun her kesimine, özellikle çocuk ve gençlerin daha aktif toplumsal roller üslenmelerini sağlayacak eğitsel, sosyal ve kültürel projeler geliştirir.
AB Sivil Düşün
Sivil Düşün, Türkiye’deki sivil toplumun ve aktivistlerin ihtiyaçlarını doğrudan ve hızlı bir şekilde karşılayan bir teknik destek programıdır. Sivil toplum örgütlerinin, ağların ve aktivistlerin AB programlarına yenilikçi, esnek ve kapsayıcı bir şekilde katılımını sağlamak için pratik yöntemler sunmaktadır. Bu program, aktif vatandaşlık için ortamın iyileştirilmesini ve örgütlü bireylerin kapasitelerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.
Sivil Düşün, AB Türkiye Delegasyonu tarafından 2012 yılında, IPA II Sivil Toplum Aracı Türkiye Programı kapsamında başlatılmıştır. Türkiye’de başarılı bir şekilde hizmet vermesi sebebiyle Haziran 2018’de Sivil Düşün programının üçüncü aşaması (Sivil Düşün-III) başlatılmıştır. Aktivistlerin, derneklerin, vakıfların, ağların, platformların, sendikaların ve şehir konseylerinin Sivil Düşün desteğinden yararlanmaya yönelik başvuruları kabul edilmektedir.