Gençlik Projeleri Destek Programı 2020 – 1 Genel Çağrı

Gençlik Projeleri Destek Programı 2020 - 1 Genel Çağrı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimiz için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde proje çağrısına (2020 – I Genel Çağrı) çıkılmıştır.

Program kapsamındaki projelere 25.000,00.-TL ile 350.000,00.-TL arasında mali destek verilerek toplam 35 milyon TL proje desteği sağlanacaktır. Sekiz başlıkta çağrıya çıkılmaktadır: (1) Gönüllülük, (2) Kişisel Gelişim, (3) Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, (4) Kitap Kahve, (5) Kültür ve Sanat, (6) Yenilikçi Fikirler, (7) Çevre ve  (8) Hayvanların Korunması.

Programa, sivil toplum kuruluşları proje teklifinde bulunabilecektir. Proje teklif çağrısının kapsamı, kimlerin başvuru yapabileceği, proje desteğinin alt ve üst limitleri, talep edilen belgeler ve Programa ilişkin diğer hususlar Program Kılavuzu’nda yer almaktadır. Proje teklifleri hazırlanmadan ve başvuru yapılmadan önce söz konusu Program Kılavuzu’nun dikkatle incelenmesi önerilmektedir. (Program Kılavuzu: https://www.gsb.gov.tr/Public/Edit/images/GSB/GPDP/2020-01/2020-1_GenelCagri_UygulamaKilavuzu-1.pdf)

Dünyayı güzelleştirmenin en önemli yollarından biri olan gönüllülük bilincini gençlere aktarmak ve gönüllü çalışmalarının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Proje yürütücüsü kurumların www.gencgonulluler.gov.tr platformuna kurumsal üyeliklerinin gerçekleştirilmesi; proje yararlanıcısı gençlerin, genç gönüllüler platformuna üye olmaları Programın amaçlarının hayata geçirilmesi açısından önemli bir gösterge olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, proje yürütücüsü kurumların projenin hedef kitlesinde yer alan gençleri Gençlik Merkezine üye yapmaları ve proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerden en az birinin (Proje tasarlama toplantısı, proje açılış ya da kapanış programı vb.) projenin yürütüldüğü ilde faaliyet gösteren bir Gençlik Merkezi ile yapılmasının güçlü işbirliklerini doğuracağı değerlendirilmektedir.

Gönüllülük çalışmalarında sosyal destekleri önceleyen, 65 yaş üzerine yönelik gönüllülük çalışmaları, kişisel gelişim ve kişiler arası iletişim becerilerini artırmaya yönelik eğitimler, spor kültürünün yaygınlaştırılması, sporda altyapının geliştirilmesi ve geleneksel sporlar konularında sunulacak projeler ‘Öncelikli Konular’ olarak belirlenmiştir. Programa tahsis edilen bütçenin 15 milyon TL tutarındaki kısmı bu üç başlıkta sunulacak proje tekliflerine ayrılacaktır.

Proje başvuruları, Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Proje başvurusu proje yürütücüsü kurum adına proje koordinatörü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapılabilmesi için öncelikle proje koordinatörünün e-devlet sistemine kayıt olması gerekmektedir.

Proje başvuruları, 01/07/2020 tarihinde başlayacak ve başvurular 01/08/ 2020 saat 23.59’a kadar alınacaktır. Proje teklifleri, başvuruların Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda tamamlanması ve başvuruyu yapan koordinatör tarafından onaylanması halinde aktif hale gelecektir. Onaylanmayan proje teklifleri ön değerlendirmeye alınmayacaktır. Program kapsamında her bir proje yürütücüsünün en fazla iki proje teklifi değerlendirmeye alınacak, aynı Proje Koordinatörü tarafından Programa en fazla iki proje teklifi sunulabilecektir.

Başvurular elektronik ortamda gerçekleşecek olup, form ve ekleri elden ya da posta yoluyla Bakanlık tarafından teslim alınmayacak, bu yollarla gönderilen formlar işleme alınmayacaktır. Bakanlık tarafından projenin desteklenmesinin uygun bulunması durumunda proje yürütücüsüne bilgi verilecek ve Proje Destek Sözleşmesinin imzalanması için gerekli belgeler talep edilecektir.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler