Kıyı Ege İklim Ağı İzmir Toplantısı

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile Sosyal İklim Derneği tarafından düzenlenen Kıyı Ege İklim Ağı Kuruluş Toplantısı 29-30-31 Ocak 2020 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirildi. Kurulan bu ağ ile iklim değişikliğinden etkilenen bölgelerde çalışmalar yürütülecek.

İzmir yerelinde ve Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal İklim Derneği bir ilke imza atarak Kıyı Ege İklim Hareketi Ağı’nı kurdu. Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla illerinden STK temsilcilerinin, belediye temsilcilerinin ve aktivistlerin katılımlarıyla gerçekleşen kuruluş toplantısında, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Türkan ERCAN ÖZAYDIN, Climate Reality İklim Lideri Mustafa Özer ve İDEMA Kurucu Ortağı Dr. Ali Ercan ÖZGÜR konuşmacı olarak yer aldı.

Kıyı Ege İklim Ağı ile Ege’de iklim değişikliğinden ve bundan kaynaklı olaylardan etkilenen kıyılarda balıkçılığın doğru şekilde yapılmasının sağlanması, denizlerin kirletilmesinin önüne geçilmesi, deniz ekosistemlerinin ve çevre ekosistemlerinin korunması, var olan kirliliğin giderilmesi, çevre politikalarının değerlendirilmesi hedefleniyor. Bu alanda çalışan aktivist ve kurumları bir araya getiren “Kıyı Ege İklim Ağı”, ilk il toplantısını Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Uyum Birimi ev sahipliğinde 21 Şubat saat 10.00’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. Toplantıda “Dünya’da, Türkiye’de ve Ege’de İklim Değişikliği ve Etkileri” sunumu ve “İklim Eylemi Atölyesi” gerçekleştirilecektir. Ağ ve çalışmaları hakkında bilgi almak ve ağa üyelik sürecini öğrenmek için toplantıya katılabilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler