Her çocuk merakla doğar ve merakla büyür. Çevresinde olup bitenleri merak ederek tanır, tanıyıp öğrendikçe de hem kendisini hem içinde yaşadığı dünyayı anlamlandırır. Peki okullarımız, çocuğun doğasındaki bu merakı ne kadar besler ve öğrenme için bir araca çevirmeyi ne ölçüde başarır?
“Öğrencilerin öğrenme merakını nasıl artırabiliriz?” sorusuna yanıt arayacak olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, bu kez Ankara’da düzenlenecek. 4 hafta boyunca süren ve 2 buluşmadan oluşan Programa katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrenecek ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uygulayacak. Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Duygu Aydoğan ve Şirin Giyik üstlenecek. Yine Değişim Elçilerinden Gözde Uysal, İbrahim Yıldırım, Keziban Özdoğan, Sezgin Taş ve Veysel Özdemir ise, Deneyimli Öğretmen olarak süreci kolaylaştıracaklar.
Program, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsiz; ancak kontenjan 30 katılımcı ile sınırlıdır.
13 Mart 2019 10:00’da sona erecek olan başvurulara olumlu veya olumsuz dönüş 15 Mart 2019 tarihinde e-posta yolu ile yapılacak.
Tüm bunlar olurken, yaratıcılığınızı beslemek, çeşitli problemlere karşı ilham verici ve pratik çözümlere ulaşmak isterseniz, Yaratıcı Problem Çözme Programı Facebook Grubu’na üye olmayı Öğretmen Ağı Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın!
Program hakkında:
- Yaratıcı Problem Çözme Programı, Ortak bir probleme çözüm üretmek üzere tasarım odaklı düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir.
- 23-24 Mart ve 20-21 Nisan tarihlerinde, her biri tam gün süren (09.00 – 17.00) ikişer günlük iki buluşma gerçekleşecektir.
- 22 Mart tarihinde programa katılacak olan öğretmenlerle, 18:00-20:00 saatleri arasında ön çalışma gerçekleştirilecektir.
- Etkinlik başvuru formunu doldurmayanların etkinliğe katılımı söz konusu değildir.
- Katılımcıların tüm buluşmalara eksiksiz katılım taahhüdü vermesi gereklidir.
- Programın tamamlanması için, tüm etkinliklere tam katılım gösterilmesi zorunludur. Katılımcı öğretmenlerin, ayrıca, süreç boyunca grup içerisinde ürettikleri çözüm önerilerini sunacakları bir Deneyim Paylaşımı oturumu yapması gerekmektedir. Deneyim Paylaşımı yapılacak olan tarih, katılımcıların inisiyatifi ile belirlenecektir. Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Deneyim Paylaşımı, Öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir.
- Program ücretsizdir. Öğle yemeği ve ikramlar Öğretmen Ağı tarafından karşılanacaktır.
Program, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsiz; ancak kontenjan 30 katılımcı ile sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi ve başvuru: https://www.