Yuva Derneği “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” Eğitmen Eğitimi 21-25 Şubat 2019, İstanbul

Yuva Derneği “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” Eğitmen Eğitimi 21-25 Şubat 2019, İstanbul
Yuva Derneği “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” Eğitmen Eğitimi 21-25 Şubat 2019, İstanbul

Yuva Derneği çocukları, gençleri ve yetişkinleri etraflarında ve dünyada olup biten şeylere karşı sorumlu hissetmeye ve harekete geçmeye teşvik eden bir anlayışla Dünya Vatandaşlığı Programı çalışmaları kapsamında “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” eğitimleri düzenlemeye devam ediyor.

2017 yılında başladığımız eğitim programıyla şimdiye kadar 30 gönüllü eğitmen kolaylaştırıcılığında Ankara, Hatay, İstanbul, İzmir illerinden 408 katılımcının;  

Suriyelilerin kitlesel göçü sonrası ev sahibi topluma doğru bilginin ulaşmasını sağlamak, iki toplum arasında duygudaşlık geliştirerek ön yargıların önüne geçmek ve birlikte yaşamı mümkün kılmak hedefleriyle, göç ve sosyal uyum kavramlarıyla ilgili bilgi seviyesinin artmasına katkı sağlandı.

Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitim Programı, Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü (ECHO) ve uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children desteğiyle, güncellenen içerikleriyle gönüllü eğitmen havuzuna dahil olacak 24 yeni eğitmenini arıyor.

Eğitmen Eğitimi, yaygın eğitim tekniklerinin ekseninde; insan hakları, mülteci hakları ve eğitmenlik becerileri ile ilgili oturumlar içermektedir.

Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitmen Eğitimi’nin hedefi;

Göç alan bölgelerde (İstanbul) mültecilere de hizmet veren kuruluş çalışanlarının (kamu kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları vs) kendilerinden hizmet alan Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin ve mültecilerin yaşadığı hukuki ve sosyal süreçler hakkında bilgi sahibi olması,

Hizmet veren kişiler olarak kendi yaşadıkları zorlukları ve deneyimleri birbirleri ile paylaşmaları ve hizmet kapasitesinin daha iyi bir hale getirilmesi için bakış açıları geliştirmeyi,

Kavramsal alt yapının yanısıra katılımcıların eğitmenlik becerisi edinmelerini hedeflemektedir.

21-25 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da konaklamalı olarak yapılacak olan 5 günlük eğitimen eğitiminde, Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve mültecilere hizmet veren kurumlar ile bağlantılı kişilerin başvuruları değerlendirilecektir.

Eğitime katılım ücretsiz olup katılımcıların konaklama ve yemek masrafları Yuva Derneği tarafından karşılanacaktır.

Eğitmen Eğitimi alacak katılımcıların sorumlulukları nelerdir?

– 21-25 Şubat 2019 tarihlerinde, dört gün konaklamalı, beş tam gün sürecek “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” eğitimine bütünüyle katılmak.

– Proje ekibi işbirliği ile Ekim 2019’a kadar en az 3 defa bağlı olunan kurumda ve diğer ilgili kurumlarda, 1 günlük yaygınlaştırma eğitiminde eğitmenlik yapmak.

– Yaygınlaştırma eğitimi sonrasında proje ekibinin paylaşacağı düzenekte eğitim raporu hazırlamak.

Kimler başvurabilir?

Eğitmen eğitimine katılacak olan gönüllülerin;

– İstanbul’da faaliyet gösteren ve mültecilere hizmet veren sivil toplum örgütü, yerel yönetim, kurum/kuruluşlarda en az 1 yıldır çalışıyor olması,

– Yetişkin eğitimi (örgün ve/veya yaygın eğitim) alanında ilgili olması,

– Öğrenmeye açık olması

– Eğitimde edindiği bilgi ve deneyimini aktarmaya açık olması

– Yaşadığı çevrede sosyal uyumu kolaylaştırma motivasyonu

olması beklenmektedir.

Yuva Derneği Dünya Vatandaşlığı Programı eğitmen havuzunda yer alarak Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum eğitimini hep birlikte var etmek istiyorsanız, linkteki başvuru formunu 13 Şubat 2019 Çarşamba günü 17:30’a kadar doldurabilirsiniz.

Sorularınız için [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler