Dijital Güvenlik Günleri #2: Kendi VPN’imizi Kuruyoruz!

Dijital Güvenlik Günleri #2: Kendi VPN’imizi Kuruyoruz!
Dijital Güvenlik Günleri #2: Kendi VPN’imizi Kuruyoruz!
DİJİTAL GÜVENLİK PROJEMİZ KAPSAMINDA DİJİTAL GÜVENLİK GÜNLERİMİZİN İKİNCİSİNİ YAPACAĞIZ. ETKİNLİĞİMİZ 6 HAZİRAN ÇARŞAMBA İSTANBUL KADIKÖY’DE OLACAK. ETKİNLİK İLE İLGİLİ DETAYLARI ÖĞRENMEK VE ETKİNLİĞE KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK ÜCRETSİZ KAYDINIZI YAPABİLİRSİNİZ.

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği, Dijital Güvenlik Buluşmaları’nın ikincisi kapsamında 6 Haziran’da İstanbul’da “Kendi VPN‘imizi kuruyoruz” etkinliği düzenleyecek. Etkinlikte VPN ve VPS kavramları ile ilgili bilgi verilecek ve ardından katılımcıların kendi VPN’lerini kurmaları sağlanacak.

Sansür ve engellemeler artık yalnızca sitelere değil, VPN servislerine kadar dayandı. VPN’i başta banka, noter ve büyük şirketlerin kullandığını bildiğimizden protokol olarak VPN servisini ülkede komple engellenmeyeceğini ümit ediyoruz. Fakat özellikle seçim sürecine girdiğimiz dönemde, zaman zaman bazı kişi ve kurumların yaptığı açıklamalar kafamızda soru işareti bırakıyor.

Engellerden kaçmak isteyen insanlar öncelikle ücretsiz VPN servislerini/uygulamalarını kullanıyorlar. Bu servislerin büyük çoğunluğunun internette yaptığınız işlemleri kayıt altına aldığını (yani log tuttuğunu) biliyoruz. Dolayısıyla ücretsiz VPN’lerin büyük bir çoğunluğu güvenli değil. VPN servislerinin kapatılması yada engellenmesi  sonucunda, kullanıcılar gittikçe daha marjinal ya da bilinmeyen VPN servislerine yöneliyorlar. Bu VPN firmalarının istihbarat örgütleri ile ilişkisini olanları duyuyoruz. Dolayısıyla –bütün uyarılara karşın– kullanıcıların bir kısmının bu istihbarat örgütlerinin kucağına düşmesi de çok mümkün.

Bu durumdan kurtulmanın kesin bir yolu var. Kendi VPN’ininizi kurmak! Bir sanal sunucu kiralayarak nasıl kendi ağımızı şifreleyeceğimizin anlatılacağı etkinliğe herkesi çağırıyoruz.

KAYIT İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler