Başakşehir Living Lab’tan girişimcilere büyük destek

Başakşehir Living Lab’tan girişimcilere büyük destekBaşakşehir Living Lab’tan girişimcilere büyük destek
Başakşehir Living Lab’tan girişimcilere büyük destek

Başakşehir Living Lab tarafından altıncısı düzenlenen Girişimcilik Günü, girişimciler ve yatırımcıları bir kez daha bir araya getirdi. 22 projenin sunulduğu etkinlikte, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin ilk yaşam laboratuvarı Başakşehir Living Lab’de gerçekleştirilen 6. Girişimcilik Günü, yazılım alanında proje üreten girişimciler ile yatırımcıları, mentörleri ve sanayicileri buluşturdu. Etkinliğe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Başakşehir Living Lab Kurucu Ortağı Ersin Pamuksüzer, Başakşehir Living Lab Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Çakır, Başakşehir Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur’un yanı sıra girişimciler ve yatırımcılar katıldı.

“ARTIK KENDİ TEKNOLOJİMİZİ ÜRETİYORUZ”

6. Girişimcilik Günü’nün açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Türkiye’de son 15 yılda ciddi ar-ge yatırımları yapıldığını belirterek, “Bu yatırımlar sonucunda artık kendi teknolojisini üreten bir ülke haline gelmeye başladık. Ürünlerimiz kullanılmaya ve dünya çapında ses getirmeye başladı. Belediye olarak bizler de, insanlarımızı mutlu kılmak için teknoloji alanında yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Living Lab ile çevre, enerji ve teknoloji alanlarında girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

DÖRT YILDA 70 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Başakşehir Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur da, katılımcılara çalışmaları hakkında bilgi verdi. Girişimcilik Günü’nü 2015 yılında başlattıklarını hatırlatan Onur, “Bugüne kadar 176 projeden 100’ünün sunumu yapıldı. Living Lab bünyesinde ise Akıllı Çöp Toplama Sistemi’nin de aralarında bulunduğu 70 projeyi hayata geçirdik. 28’i tam zamanlı 34 projenin çalışmaları devam ediyor.

Geliştirilen hizmet ya da projelerin gerçek ortamda, gerçek kişiler tarafından test edilmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

GÖRME ENGELLİLERE BASTONU BIRAKTIRAN TEKNOLOJİ

Mehmet Yılmaz, görme engellilerin baston kullanmadan hareket etmelerini sağlayan “Giyilebilir Teknoloji LifEye_201” projesiyle birinci olurken ödülünü, jüri üyesi ve mentör Talha Kılıç’tan aldı.

Erol Demirtaş, yeni nesil ödüllü sosyal medya uygulaması “Gittick” ile ikinci; Serkan Çakır da, ofis paylaşım platformu “Point2office” projesiyle üçüncü oldu.

GİRİŞİMCİLER 22 PROJE SUNDU

Girişimciler tarafından sunumu yapılan 21 proje katılımcılardan büyük ilgi gördü. Proje sunumlarının ardından jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren ve özel ödüle layık görülen projelere ödülleri verildi.

Etkinlik sırasında girişimciler, yatırımcılar ve mentörlerle bir araya gelerek potansiyel iş ortakları ile tanıştılar. Ayrıca ilişki ağlarını geliştirmenin yanında doğrudan geri bildirim ve yönlendirme alma fırsatı buldular.

Dereceye giren projeler şöyle:

1. Mehmet Yılmaz / Görme Engelliler İçin Giyilebilir Teknoloji LifEye_201
2. Erol Demirtaş / Gittick – Yeni Nesil Ödüllü Sosyal Medya
3. Serkan Çakır / Point2office – Ofis Paylaşım Platformu

Özel ödüle layık görülen projeler:

Muhammet Talha Cuhadaroğlu / Kullanım Asistanı
Emre Görmez / ParkinSON
Yasir Uludağ / Emekhanem

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler