Eğitimde fırsat eşitliği için Sosyal Bağış Günü’nde TOÇEV’e desteklerinizi bekliyoruz…

Eğitimde fırsat eşitliği için Sosyal Bağış Günü’nde TOÇEV’e desteklerinizi bekliyoruz…
Eğitimde fırsat eşitliği için Sosyal Bağış Günü’nde TOÇEV’e desteklerinizi bekliyoruz…

“Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek yola çıkan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), tam 24 yıldır maddi durumu yetersiz ailelerin okuma istekli çocuklarını destekliyor. Çocukların bilgili, kültürlü, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyoruz. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırmayı amaçlayan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm destekler TOÇEV için toplanıyor.

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), 1994 yılında Ebru Uygun ve 5 arkadaşının, 5 çocuğun eğitim hayatını değiştirmek için yola çıkış hikayesi ile kuruldu. Aydınlık bir gelecek için hayata geçirdiğimiz projelerle 24 yıl sonunda, 7 milyonu aşkın çocuğa ulaştık ve çok daha fazlası için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

TOÇEV, olarak okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Her adımında barışçı, birleştirici, eğitici, şeffaf ve sevgi dolu olmayı görev ediniyoruz. Kurumları, STK’ları, devlet birimlerini, medyayı ve halk desteğini yanımıza alarak Türkiye genelinde yürüttüğümüz 21 proje ile eğitim ile ilgili sorunlara çözümler üretiyoruz.

Çocuklarımızı, ilköğretim çağından üniversite döneminin sonuna kadar eğitim materyallerinden gıda ve sağlık desteğine kadar geniş kapsamda destekliyoruz. İlköğretim ve lise çağındaki çocuklara doğrudan para desteği vermek yerine, yılda üç kez, isimlerine hazırladığımız özel paketlerde ihtiyaçlarını evlerine kadar ulaştırıyoruz. Düzenli sağlık desteği veriyor, dengeli ve sağlıklı beslenmelerine özen gösteriyor, psikologlar eşliğinde rutin ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Her ay yaş gruplarına göre düzenlediğimiz aktivitelerle, çocuklarımızın sosyal gelişimini destekliyoruz. Üniversiteli gençlere ise tatiller dışında, her ay harçlık desteğinde bulunmanın yanı sıra her eğitim öğretim dönemi süresince ihtiyaca göre harç ve yurt parası sağlıyoruz.

Sosyal gelişimin önemine inanıyoruz, eğitim desteğinin yanında tüm öğrencilerimize yaş ve gelişim durumlarına göre, atölye çalışmaları, meslek ve okul tanıtımları, psikodrama çalışmaları ve eğlence aktiviteleri organize ediyoruz. Bugüne dek 164 bin çocuğu tiyatroyla tanıştırdık, 43 bin çocuğa ise ilkyardım eğitimi verdik.35 bin çocuğumuz vakfımız tarafından kurulan kütüphanelerden faydalandı ve 1 milyondan fazla kitabı çocuklara ulaştırdık. 21 bini aşkın çocuğa gıda yardımı yaptık, Türkiye’nin dört bir köşesinde 204 okulun bakım ve onarımını da üstlendik.

TOÇEV olarak tüm bu çalışmalarımızı; manevi ailelerimizin sabit bağışları, destekçilerimizin genel bağışları ve firmalar ile hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürüyoruz.

Genel Müdürümüz Bade Takazoğlu; “Vakfımızda küçük desteklerin çocukların hayatında nasıl mucizeler yaratabileceğine her gün şahit oluyoruz. TOÇEV’ de geliştirdiğimiz manevi aile destek modeliyle, her ay düzenli olarak yapılan 180 TL değerindeki bağışlar bir çocuğumuzun eğitim masrafını önemli ölçüde karşılayabiliyor. Bir çocuğun manevi ebeveyni olan iyi yürekli bağışçılarımız ve hayata geçirdiğimiz Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleriyle, bugüne dek 7 milyon çocuğun hayatına dokunduk. Bu yıl itibariyle doğrudan eğitim desteği verdiğimiz kayıtlı öğrenci sayısı 350. Çok daha fazla çocuğa ulaşmak istiyoruz” diyor.

Gelin, Sosyal Bağış Günü’nde TOÇEV’e destek olun ve çocuklarımızın eğitim hakkına sahip çıkalım!

TOÇEV’E 12 Nisan Perşembe günü TOÇEV Facebook sayfası bağış butonu ve web sayfamızdaki online bağış sayfası üzerinden bağış yapabilirsiniz.

‘TOÇEV’ ve ‘Sosyal Bağış Hareketi’ için kullanılacak hashtagler;

#OkumakHerÇocuğunHakkıdır #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi

Bağış yapmak için;

https://www.tocev.org.tr/donation.aspx?m=9999&s=13&keywords=tocev-online-bagis

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler