Mardin’de sanat her yerde!

1518692425 IMG 0780
1518692425 IMG 0780

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun dokuzuncu Fark Yaratan’ı Mardin’de yaşayan farklı dil, din ve kültürlerden çocukların ayrımcılıktan uzak bir ortamda bir araya gelmeleri amacıyla kurulan Her Yerde Sanat Derneği oldu.

Her Yerde Sanat Derneği, 2012 yılında Pınar Demiral ve arkadaşları tarafından çocuk ve gençler için sürdürülebilir ve yaşamlarına dokunabilecek çalışmalar yürütmek amacıyla kuruldu. Mardin’de tek seferlik bir festival fikrinden yola çıkılarak kurulan dernek, Türkiyeli ve Suriyeli çocuk ve gençleri bir araya getirerek sanatın ortak dil olduğu eğlenceli bir yaşam alanı sunuyor.

Çocukların sanat aracılığıyla bir araya gelmesini sağlayan Her Yerde Sanat Derneği, gönüllü eğitmenlerin desteğiyle sosyal sirk okulunda fırsatlara erişemeyen çocukların, yaşadıkları coğrafyanın travmalarını atlatmalarına ve hayal dünyalarının gelişmesine yardımcı oluyor. Sirkhane’de eğitmenler sosyal sirki, pedagojik bir yöntem olarak kullanıyor. Sirkhane’de jonglörlük, akrobasi, tahta bacak gibi sirk eğitimlerinin yanı sıra resim, fotoğraf, Türkçe gibi dersler de veriliyor.

300 bin çocuğun hayatına sanatla dokundu

Bugüne kadar sanat aracılığıyla 300 bine yakın çocuğun hayatına dokunan Her Yerde Sanat Derneği, çocukların hem geleceklerinde hem de hayal dünyalarında kolay kolay unutulmayacak kocaman bir fark yaratıyor.

Çocukların bedenlerini ve zihinlerini harekete geçirerek özgüvenlerini güçlendiren Her Yerde Sanat Derneği’nin fark yaratan hikayesini 16 Şubat 2018 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Fark Yaratanlar hikayeleriyle ekranlarda

Sabancı Vakfı, Fark Yaratan kişileri televizyon ekranından da izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Her Yerde Sanat Derneği ile bir diğer Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin fark yaratan hikayesi Cüneyt Özdemir’in sunduğu Fark Yaratanlar Programı’na konuk olacak.

Fark Yaratanlar Programı 25 Şubat Pazar günü saat 18.15’de CNN Türk ekranında olacak.

www.sabancivakfi.org

www.farkyaratanlar.org

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler