Yanardağ Mağduru Çocuklar Kızılay Çadırlarında Eğitim Görüyor!

1518000977 DVZvoEBVMAAGtxj
1518000977 DVZvoEBVMAAGtxj

Filipinler’deki Mayon Yanardağı’nın patlaması sonucu tahliye edilen ailelerin çocuklarının eğitimleri bölgedeki Kızılay çadırlarında devam ediyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında aktif hale gelen Filipinler’deki Mayon Yanardağı’nın patlaması sonucu yaklaşık 60 bin kişi başka bölgelere tahliye edilmişti. Yanardağın daha büyük patlamalar meydana getirebileceği gerekçisiyle bölgeden tahliye edilen Filipinlilere, Türkiye’den Kızılay yardım eli uzatmıştı. Çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için Kızılay’dan çadır talep edilmişti, Kızılay bölgeye yardım malzemeleriyle birlikte 5 adet 56 metrekare şişme çadır gönderdi. Böylelikle afetzede çocuklar eğitimlerine ara vermek zorunda kalmadan Kızılay’ın korunaklı çadırlarında tekrar eğitimlerine başladılar. Filipin Kızılhaçı Genel Başkanı aynı zamanda ülke Senatörü Richard J. GORDON, Kızılay’ın çadırlarında yanardağ mağduru çocukların eğitimlerinin devam ettiğini kaydederek, yardımları için Türk Kızılay’ına teşekkür etti. Senatör Gordon, afetin yaralarının sarılmaya devam ettiğini, çocukların da eğitimlerinin Kızılay çadırlarında sürdüğünü belirtti.

Bir süre önce de Tembin Tayfunu’ndan etkilenen afetzedelere yardım götüren Kızılay, afet bölgesi Mindanao Adası’nda bulunan Bukindon ve Lanao Del Sur’da 25 bin kişiye Filipinler Kızılhaçı ile birlikte gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirmişti.

Kızılay Hakkında diğer haberler

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler