British Council Türkiye, araştırma için Yaşama Dair Vakıf (YADA) ve Gelecek Daha Net (GDN) Gençlik Platformu ile işbirliği yürütülmüştür.
Ülke çapında veri toplama süreci, 2016 yılının kış aylarında başlayarak 2017 yazının sonuna kadar sürmüş ve programa tüm Türkiye’den 2500’ü aşkın genç katılmıştır.
Araştırmanın akademik danışmanlığını İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Yeditepe Üniversitesinden Doç. Dr. Gülden Demet Lüküslü üstlendi.
Araştırmanın Ana Başlıkları
- Gündelik Yaşam ve Sosyal Hayat – Gençler kimlerle ve nasıl zaman geçiriyor, aileleri, çevreleri ve diğer topluluklarla nasıl bağlar kuruyorlar?
- Geleceğe Yatırım – Gençlerin umutları ve istekleri neler? Bunlara ulaşmada ne gibi zorluklar ve engellerle karşılaşıyorlar?
- Kimlik, Siyaset ve Katılım – Gençler kendilerini ve içinde yaşadıkları toplumun yurttaşlarını nasıl tanımlıyorlar; nüfuz sahibi olan ve verdikleri kararlar ile gençlerin gündelik yaşamını etkileyen kişilerle olan iletişimlerini nasıl görüyorlar?
Rapor
Next Generation Araştırması raporunu indirerek , gençlerin gündelik hayatlarında kimlerle ve nasıl zaman geçirdiklerini, umutlarını, isteklerini, kendilerini ve içinde yasadıkları toplumun yurttaslarını nasıl tanımladıklarını, sosyal medya alışkanlıklarını ve daha bir çok ayrıntıyı öğrenebilirsiniz.
Araştırmada öne çıkan bulgular dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.
Raporu İndirin!