Hediyelerinizle hem mutlu edin hem destek olun!

web sitesi öne çıkarılmış görsel
web sitesi öne çıkarılmış görsel

Özel günlerde sivil toplum kuruluşlarının sağladığı alternatif hediye seçeneklerini değerlendirmeye ne dersiniz? Böylelikle hem bir sosyal sorunu çözmeyi hedefleyen sivil toplum kuruluşlarının sürdürülebilirliklerine destek sağlamış hem de sevdiklerinize anlamlı hediyeler vermiş olacaksınız.

Birbirinden güzel hediye alternatifleri sunan 8 sivil toplum kuruluşunu sizler için derledik:

Tohum Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, ‘otizm spektrum bozukluğu’ olan çocukların erken tanısının konulmasını, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesini ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir.

www.tohumotizm.org.tr/online-dukkanlinkine tıklayarak vakfın ürünlerinden alabilir, Tohum Otizm Vakfı’nın otizmli çocuklara eğitim imkanı sunmasına destek olabilirsiniz.

Darüşşafaka Cemiyeti

Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor ve düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetiştiriyor.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek olmak için Darüşşafakalı öğrenciler tarafından tasarlanan hediyeleri www.darussafaka.org/haberler/2017/2018-yilbasi-urunleri adresinden satın alabilirsiniz.

TEMA Vakfı

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması amacıyla kurulan ve bugün 650.000’i aşkın gönüllüsü bulunan bir sivil toplum kuruluşudur. Çocukların ve gençlerin ekolojik okur-yazar bireyler olabilmesi için sevdiklerinize doğa eğitim bağışı sertifikası armağan edebilirsiniz. www.online.tema.org.tr

WWF Türkiye

Beş milyonu aşkın destekçiye ve 100’den fazla ülkede etkin küresel bir ağa sahip olan WWF’nin amacı; dünyanın biyolojik çeşitliliğini koruyarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlayarak, kirlilik ve aşırı tüketimin azaltılmasını teşvik ederek gezegenin doğal çevresinin bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir gelecek kurmaktır. www.wwf.org.tr/sizneyapabilirsiniz adresinden sevdikleriniz için nesli tehlike altında olan bir türü evlat edinerek, o türü korumak için yürütülen çalışmalara destek olabilirsiniz.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı; maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlayarak, kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı sağlamaktadır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılmasına, hastaların sosyal ihtiyaçlarına da destek vermektedir.

www.kacuvumutdukkani.org adresinden hediyenizi seçebilirsiniz.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak önyargısız, çatışmasız, daha eşitlikçi bireyler haline gelmelerini amaçlamaktadır.

alikev.org/online-dukkanadresinden hediyenizi seçebilir, vakfa destek olabilirsiniz.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, şiddetle yüz yüze olan kadınlarla dayanışmayı sürdürmek, aile içindeki şiddete karşı mücadeleyi yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. www.morcati.org.tr/tr/mor-cati-urunler adresi aracılığıyla yılbaşı hediyelerinizi Mor Çatı ürünlerinden seçerek veya Mor Çatı’ya düzenli destek olarak siz de bu dayanışma ağının bir parçası olabilir, kadınların ve çocukların şiddetten uzak hayatlar kurmalarına katkı sunabilirsiniz.

Nahıl Dükkan

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) iktisadi işletmesi olan Nahıl Dükkan, dar gelirli kadınlara sürdürülebilir gelir kaynakları kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Nahıl Dükkan’dan elde edilen gelir, kadın kooperatifleri tarafından yoksul mahallelerde işletilen kadın ve çocuk merkezlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve mevcut ve gelecek projelere kaynak olarak kadınlara geri dönüyor.

Birbirinden güzel el emeği ürünleri www.nahil.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler