Girişimcilik Vakfı 4’üncü yılında 94 bin kişi arasından seçtiği 80 Fellow’la yoluna devam ediyor!

Ekran Resmi 2017 11 05 21.36.31 1
Ekran Resmi 2017 11 05 21.36.31 1

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek amacıyla kurulan Girişimcilik Vakfı, 4’üncü yılında girişimcilik ruhuna ve potansiyeline sahip 80 Fellow’la yoluna devam ediyor. Başladığı günden bu yana yaklaşık 150.000 gencin başvurduğu Fellow Programı’na bu yıl da toplam 94 bin kişi başvurdu. Seçilen öğrenciler, ilham veren rol modellerle tanışma, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma ve uluslararası girişim ağına dahil olma şansı yakaladı.  

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, üniversite gençlerine ilham vermek ve gençlerin kendi yollarından giderek iz bırakmalarını sağlamak amacıyla Girişimcilik Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Fellow Programı bu yıl bir rekora imza atarak toplam 94 bin başvuru aldı. Eleme süreçlerinde başarılı olan 42 öğrencinin de katılmasıyla birlikte 2017 Fellow Programı, 40 kadın 40 erkek olmak üzere toplam 80 öğrenciyle güçlenerek yoluna devam ediyor. 12 şehir, 32 farklı üniversiteden gelen gençler, girişimşiciliğin heyecan verici dünyasına ilk adımlarını atıyor.
Geçen yılın rakamlarıyla karşılaştığında bu yıl kadın başvuruların artış gösterdiği görülüyor. 41.002 kadın öğrencinin ve 52.998 erkek öğrencinin başvurduğu program, bu yıl da ağırlıklı olarak devlet üniversitelerinde öğrenim gören gençlerden ilgi gördü.

Bu yıl da en çok başvuru İstanbul Üniversitesi’nden geldi
En çok başvuru yapan ilk altı üniversite İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi oldu.  Sınıf bazında ise en çok başvuru yüzde 29 katılım oranı ile 2. sınıflardan geldi. 2. sınıfları yüzde 25 ile 4. sınıflar, yüzde 23 ile 3. sınıflar, yüzde 21 ile 1. sınıflar takip etti.

2017 Fellow Programı’na en fazla başvuru yapan iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Adana ve Eskişehir oldu.

Kendini pek çok alanda geliştiren adaylar öne çıktı
Fellow Programı’na başvuran gençler, altı adımdan oluşan seçim sürecinde motivasyon ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerine ve seçim komitesiyle yapılan online ve yüz yüze mülakatlara dahil oldular. Başvuru yapanlar arasında 9.936 kişi okullarındaki kulüplerde aktif rol alıyor, 2.740 öğrenci düzenli olarak spor yapıyor, 3.094’ü STK üyesi ve 6.585’i de sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışıyor.

Fellow olmak ne kazandırıyor? 
Girişimcilik potansiyellerini uzun soluklu Fellow Programı sayesinde açığa çıkarma fırsatı yakalayan gençler, program dâhilinde ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyorlar. Bu heyecan verici yolculukta profesyonellerin desteğiyle ayrıcalıklı bir konuma gelen Fellow’lar, girişimcilik ekosistemini deneyimleme şansı yakalıyorlar. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma şansını elde eden başarılı gençler, üniversitelerinde de girişim elçileri olarak görev yapıyor. Girişimcilik Vakfı Fellow’larının en önemli misyonlarından biri ise Girişimcilik Vakfı’nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları ile kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak oluyor. Fellow’lar aynı zamanda program kapsamında 12 ay boyunca aylık 500 TL burs alıyorlar.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler