Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği tarafından; FEMIN UP Derneği ve FEMPACT Sosyal Etki Odaklı Fırsat Eşitliği Ağı ortaklığında, Gerçek Eşitlik, Çoğulculuk ve Kapsayıcılık Derneği yerel ortaklığıyla yürütülen Mor Barış Çemberleri Projesi kapsamında Gaziantep’te yüz yüze bir buluşma gerçekleştiriliyor.
Mor Barış Çemberleri – Gaziantep Buluşması, barışın gündelik hayat pratikleri üzerindeki etkisini ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı barış inşasını odağına alan topluluk temelli bir diyalog alanı olarak tasarlanmıştır. Buluşma, barışı yalnızca büyük siyasal süreçler üzerinden değil; bakım emeği, yerel dayanışma pratikleri, kadınların kriz dönemlerinde geliştirdiği yaşam bilgisi ve gündelik ilişkiler üzerinden birlikte düşünmeyi amaçlamaktadır.
Bu yaklaşım, kadınları yalnızca etkilenen değil; bilgi üreten, çözüm geliştiren ve yerel düzeyde dönüştürücü rol üstlenen aktörler olarak merkeze almaktadır. Çoklu krizlerin yoğun yaşandığı topluluklarda, güvene dayalı diyalog alanları açmayı hedeflemektedir.
Kimler Katılabilir?
Etkinliğe;
-
Yerelde yaşayan kadınlar,
-
Kadın örgütleri ve sivil toplum temsilcileri,
-
Topluluk temelli çalışmalar yürütenler,
-
Barış, dayanışma ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışan ya da bu alanlara ilgi duyan herkes davetlidir.
Etkinlik Bilgileri
-
Tarih: 2 Şubat 2026, Pazartesi
-
Saat: 13.00 – 18.00
-
Yer: Tuğcan Otel
(Akyol, Atatürk Blv. No:34, 27010 Şahinbey / Gaziantep) -
Katılım: Ücretsiz (kontenjan sınırlıdır)
Başvuru için tıklayın.

