Katılımdan Güce: Gaziantep Forumu Başvuruları Açıldı!

“Katılımdan Güce: Türkiye’de Genç Kadınlar Sivil ve Siyasi Alanı Sahipleniyor” projesi kapsamında düzenlenen bölgesel forum serisi Gaziantep buluşmasıyla devam ediyor. Genç kadınların karar alma mekanizmalarında aktif yer almasını ve hak temelli katılım kanallarını güçlendirmeyi amaçlayan forum, 26–27 Eylül 2026 tarihlerinde Gaziantep’te yüz yüze gerçekleştirilecek.

Katılımcı odaklı Açık Alan Teknolojisi (Open Space Technology) yöntemiyle kurgulanan iki günlük forumda; gündemi genç kadınlar belirleyecek, engeller kolektif olarak haritalandırılacak ve karar vericilere yönelik doğrudan politika önerileri geliştirilecek.

Forumda Neler Tartışılacak?

Forum boyunca katılımcılar şu üç temel soru etrafında tartışmalar yürütecek:

  • “Genç bir kadın olarak katılmamı engelleyen nedir?”

  • “Katılmamı sağlayan nedir?”

  • “Kurumlardan beklentim nedir?”

Bu çerçevede ele alınacak tematik başlıklar:

  • Yerel ve Ulusal Düzeyde Temsil: Belediyeler, kent konseyleri ve yerel hizmet mekanizmalarındaki deneyimlerin; siyasi partiler, meclis temsiliyeti ve karar alma basamaklarıyla karşılaştırmalı analizi,

  • Somut Katılım Engellerinin Haritalandırılması: Güvenli alan eksikliği, şeffaf olmayan karar mekanizmaları ve eşitsiz güç ilişkilerinin genç kadınların katılımı üzerindeki etkileri,

  • Dijital Alan Dinamikleri: Dijital araçların sunduğu ağ kurma ve güçlenme fırsatları ile siber şiddet, dezenformasyon ve yapay zekâ kaynaklı risklerin değerlendirilmesi,

  • Eyleme Dönük Politika Önerileri: Sorun tespitlerinin ötesine geçerek yerel yönetimler ve siyasi partilere sunulacak somut taleplerin ve politika metinlerinin üretilmesi.

Neden Önemli?

Gaziantep Forumu, salt bir istişare ortamı olmanın ötesinde hesap verebilirlik mekanizmalarının işletilmesini ve genç kadınların sesinin doğrudan karar vericilere aktarılmasını temsil ediyor. Forumdan elde edilen kolektif çıktılar, projenin sonraki aşamalarında yerel yönetimlere ve siyasi aktörlere sunulacak politika belgelerine temel oluşturacak.

Kimler Başvurabilir?

  • Gaziantep’te yaşayan ve/veya öğrenim gören,

  • Sivil, yerel ve siyasi katılım alanlarına ilgi duyan,

  • 15–35 yaş aralığındaki tüm kadınlar başvuru yapabilir.

Etkinlik Takvimi ve Başvuru

  • Tarih: 26 – 27 Eylül 2026 (2 Gün / Yüz yüze)

  • Yer: Gaziantep

  • Son Başvuru Tarihi: 22 Eylül 2026

Başvurmak için tıklayın.

Paylaş :