Açık Çağrı: Sanatsal Üretim Fonu

Açık Çağrı: Sanatsal Üretim Fonu
Açık Çağrı: Sanatsal Üretim Fonu

SAHNE projesinin sanatsal üretim açık çağrısı kapsamında Türkiye’de ikamet eden, görsel sanatlar alanında veri temelli sanat disiplini içinde çalışan sanatçıların, sanat inisiyatiflerinin ve galerilerin başvurularının değerlendirilerek, üretim sürecine tüm finansal destek sağlanarak ve seçilecek eserin kalıcı olarak sergilenmesi hedefleniyor.

Kimler Başvurabilir?
Açık çağrı, tüm sanatçıların başvurusuna açık olup, başvuracak sanatçıların en az 3 yıllık sanatsal geçmişe sahip olmaları ve bunu başvuru esnasında belgelemeleri bekleniyor.

Başvurular: https://www.sahneprojesi.org/sahne-projesi-sanatsal-uretim-basvuru-formu/

Hangi İçerikler ile Başvurabilirsiniz?
Başvurular, veri görselleştirme ile nefret söylemi, ayrımcılık, dezenformasyona dair çekilen verinin fotoğraf, ses, video ve yerleştirme mecralarından birkaçını aynı anda içeren disiplinlerarası bir işe yönelik olarak gerçekleştirilebilir.

Başvurular Kimler Tarafından Değerlendirilecek?
Sürecin tüm yönetimi Türkiye Avrupa Vakfı tarafından sağlanacak olup, desteklenecek eser ya da eserlerin seçimi; sanatçı, küratör, kültür yöneticisi, akademisyen, gazeteci, insan hakları aktivisti, proje yöneticisi ve güncel sanat eleştirmeni arasından oluşacak bir bağımsız jüri tarafından yapılacaktır. Jüride yer alan isimler değerlendirme sonucu açıklanırken şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Hibe Miktarı ve Seçilecek Eser(ler)
Sanat eseri için toplam 50.000 € ayırılmıştır. Jürinin değerlendirmesine göre, maksimum 50.000 euroluk bir başvuru ya da bu bütçe içinde kalmak şartıyla 8 esere kadar başvuru desteklenebilecektir. Başvuru kriterleri, bütçenin etkin kullanımı da içerecek şekilde tasarlanmış, sanatçıların da bu öğeye dikkati hedeflenmiştir.

Sergi Mekanı:
Seçilen eser, Beyoğlu Belediyesi’nin mekan desteği ile 1 yıl boyunca Terra Santa’da sergilenecektir.
Terra Santa: Mekana dair bilgiye erişmek ya da eser teklifinden önce keşif gezisi yapmak için: https://g.co/kgs/sgdTroN

Değerlendirme Kriterleri:
Değerlendirme kriterleri sanatsal kalite, bütçe, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik, kesişimsellik ve disiplinlerarasılık gibi başlıkları içermektedir. Detaylı bilgi için: [email protected]

Takvim:

Başvuru Tarih Aralığı: 27 Ağustos- 27 Eylül 2024
Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 01 Ekim 2024

Desteklenen sanatçı, değerlendirme sonucunun hemen ardından sözleşme aşamasına geçip eserin prodüksiyon sürecine başlamalı ve en geç 15 Kasım 2024 tarihinde tamamlamalıdır.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler