Paribu, Gelecek için Dayanışma Fonu Kapsamında 3 Farklı STK’ya Destek Verecek

Paribu, Gelecek için Dayanışma Fonu Kapsamında 3 Farklı STK'ya Destek Verecek
Paribu ve Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerden etkilenen gençlerin iyi olma hâlini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini desteklemek için başlattığı Gelecek için Dayanışma Fonu kapsamında desteklenecek kuruluşlar belirlendi.

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para platformu Paribu ve Sivil Toplum için Destek Vakfı iş birliğinde hayata geçirdiği Gelecek için Dayanışma Fonu kapsamında desteklenecek STK’lar belirlendi. Bu kapsamda üç farklı STK’ya toplam 899.800 TL hibe desteği sağlanacak.

Hangi STK’lara destek verilecek?

Kız çocukları ve kadınların fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına katılımlarını ve bu alanlardaki görünürlüklerini desteklemek amacıyla çalışmalarını yürüten Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği (SistersLab) hayata geçirdiği projeyle 300 bin TL değerinde hibe desteği aldı. STEMWomen isimli projeyle Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ve üniversitelerin STEM (science, technology, engineering, mathematics) alanlarında okuyan veya mezun olan 18-35 yaş arası kadınların istihdama katılımının güçlendirilmesi hedefleniyor. SistersLab proje kapsamında; söz konusu alanlarda minimum üç yıl deneyimi olan 100 mentor ile bu alanlarda eğitim gören veya mezun 100 kadını çalışma alanları doğrultusunda eşleştirerek çeşitli eğitim ve atölyeler gerçekleştirecek.

Destek alan bir diğer kuruluş, yerel kaynaklar aracılığıyla yerel inisiyatifleri bir araya getirmek ve afet dönemlerinde uygulanabilecek ihtiyaç odaklı alternatif çözüm önerileri oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürüten Sivil Alan Hareket Ağı Derneği (Saha). 300 bin TL değerindeki hibe desteğini, insanı ve doğayı koruma motivasyonu ile tasarlanmış ve yerel işgücü ile geçici ya da yarı geçici barınma ünitelerinin üretildiği “Yuva” projesi için kullanacak. Proje kapsamında bir kişiyi üç ay süreyle istihdam edilirken projede çalışan ve bölgede ikâmet eden gençlere yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütülecek.

Fon kapsamında 299 bin 800 TL değerinde hibe desteği verilen son sivil toplum kuruluşu ise, Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı (Yöret) oldu. Toplumun her kesimine yönelik eğitim ve hizmet projeleri hayata geçiren Yöret, toplumun yaşam kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Afet Sonrası Gençleri Güçlendirme projesini hayata geçirecek olan Yöret, AFGEP projesiyle de Hatay, İstanbul ve Kahramanmaraş’ta ikâmet edip depremden etkilenen gençlerin iyi olma hâlini desteklemek ve akran dayanışmasını güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda; Akran Destek ve Dayanışma grupları oluşturularak afet sonrası travmatik sonrası stres bozukluğu alanında en az üç yıllık deneyimi bulunan sosyal hizmetler uzmanlarından, psikologlardan, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanlarından oluşan grup kolaylaştırıcılarıyla beraber gençlere yönelik sekiz haftalık atölyeler düzenleyecek.

Sivil toplum kuruluşlarının değerlendirme süreci ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak için Gelecek için Dayanışma Fonu’na dair değerlendirme raporunu inceleyebilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler