Yükseköğretime Erişim, Toplumsal Uyum ve Mesleki Hayata Katılım
Türkiye’de ikamet eden geçici koruma ve uluslararası koruma altındaki öğrenciler ile Türkiye vatandaşı öğrencilerin finansal destek yoluyla yükseköğretime erişimini artırmayı, beceri geliştirme yoluyla toplumsal uyumunu güçlendirmeyi ve iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlayan Avrupa Birliği Bursları Projesi girişiminin ayrıntılarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu üç yıllık proje, birçok öğrencinin yükseköğretime ve iş hayatına katılımını güçlendirerek yaşamlarında kalıcı bir etki yaratmayı hedeflemektedir.
AB Burs Projesi’nin amacı, öğrencilerin yükseköğretime ve ilgili hizmetlere erişimini arttırmaktır. Proje; cinsiyet eşitliği, engelli bireylerin dâhil edilmesi ve diğer hassas grupların ihtiyaçlarının ele alınması konularına özel önem göstererek, tüm öğrencilere eşit fırsat sunmayı hedeflemektedir.
Burs İçeriği
Proje kapsamında sağlanan burslar aşağıdaki gibidir:
Cep Harçlığı
- Lisans düzeyinde her bir öğrenciye akademik yıl başına 360 Euro Cep Harçlığı (üç ayda bir verilir)
- Lisansüstü ve Doktora düzeyinde her bir öğrenci için akademik yıl başına 540 Euro Cep Harçlığı (üç ayda bir verilir)
Okul Harcı
Lisans, lisansüstü ve doktora düzeyleri için öğrenim ücretine (okul harcı) maksimum AB katkısı, öğrenci başına yıllık 500 Euro’yu geçemez.
Öğrenim ücreti makbuzunun temin edilmesi ve bursun devamı için gerekli başarı kriterinin sağlanması halinde okul harcı senede 2 defa her dönem başı öğrenciye iletilir.
Başvuru ve Açıklanma Tarihleri
Burs başvurusu için son tarih 1 Kasım 2023’tür – bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Başvuru sahiplerine, başvurularının sonucu 1 Aralık 2023 tarihine kadar bildirilecektir.
Avrupa Birliği Bursları Projesi Partnerleri, Ortaklıklar
Avrupa Birliği Bursları Projesi, dört konsorsiyum üyesinden oluşmaktadır: Ankara Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD).