ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ işbirliği ile hayata geçen “Dijital Öğretmenler” Projesinin 6. Dönemi başlıyor. Dijital yetkinliklerini güçlendirmek isteyen öğretmenler projeye katılabilirler.
Çevrim içi olarak iki fazdan oluşacak “Dijital Öğretmenler Projesi”nin Mart-Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek I. fazına, Türkiye’deki bütün illerden gelen başvurular kabul edilecektir. Projeye devlet okullarında çalışan ilk okul ve orta okul öğretmenleri başvurabilir.
Kontenjan 1.000 öğretmenle sınırlıdır.
Mart – Mayıs 2023 tarihleri arasında ODTÜ’lü akademisyenler tarafından 1000 öğretmene dijital yetkinliklerini geliştirmek için, dijital vatandaşlık ve güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım (infografik, video/fotoğraf oluşturma ve düzenleme), eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme modüllerinden oluşan 5 haftalık çevirim içi bir eğitim verilecektir.
I.faz eğitimlerinin ardından 1.000 öğretmenin içinden ilk 100’e girmeye hak kazanan öğretmenlere yine çevrim içi olarak ODTÜ’lü akademisyenler tarafından ikinci faz eğitimleri kapsamında “Eğitimde Sanal ve Artırılmış Gerçeklik” dersleri verilecektir. Bu eğitimlerin ardından 100 öğretmenin öğrendiklerini okullarındaki öğrencilere aktarmaları hedeflenmektedir.
Dijital Öğretmenler Projesi’nin amaçları:
- En temelde, öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması ve dijital yetkinlikler edinmesi olmakla beraber,
- Bilişim teknolojileri konusunda eksiklik hisseden veya kendini geliştirmek isteyen öğretmenlerin teknoloji korkularını yenmesi, teknolojiyi eğitim öğretim süreçlerinde etkin ve etkili bir şekilde kullanması.
- Projeyi tamamlayan öğretmenlerin meslektaşlarına, öğrencilerine ve hatta velilerine de bu içerikleri aktarması.
- Öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşümün bir parçası haline getirilmesi.
- Farklı illerdeki öğretmenlerin aynı eğitimleri yerellerindeki öğrencilere aktararak bölgesel dijital yetkinlik eşitliğinin sağlanması.
- Türkiye’deki dijital dönüşüme destek olmak.
Son Başvuru Tarihi: 5 Mart 2023, saat: 23.59
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayın.
Projemiz 8 hafta boyunca devam edecek ve 5 hafta canlı ders yapılacaktır, bu süre boyunca ODTÜ’lü akademisyenler tarafından verilecek senkron ve asenkron dersleri tamamlamanız gerekmektedir.
Eğitimler, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımına yönelik olarak giriş seviyesinde olacaktır. Başvuru için en temel düzeyde bilgisayar kullanabilmeniz yeterlidir.
Her türlü sorunuz için [email protected] adresinden veya 0850 305 23 10 numaralı destek hattından bilgi alabilirsiniz.