2017 yılından bu yana Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (YERELİZ), Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) ortaklığında Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Ofisi desteğiyle gerçekleşen Yerel Savunuculuk Okulu bu sene İstanbul Kent Konseyi (İKK) işbirliğinde gerçekleştirilecek beşinci dönemi için öğrencilerini arıyor!
18-19-20 Kasım’da gerçekleşecek olan program, 3 tam gün boyunca 9.30-17:30 saatleri arasında Müze Gazhane ve Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde gerçekleştirilecektir.
Bu sene yerel taleplerini ulusal gündeme dahil etmek isteyen sivil toplum örgütlerine özel bir programla tasarlanan Yerel Savunuculuk Okulu, bu seneki eğitim programı ile katılımcıların:
- Yerel ihtiyaç ve taleplerin hayata geçmesi için yürüttükleri diyalog ve savunuculuk süreçlerini güçlendirmek için yerel yönetimlerin nasıl çalıştığını ve yerel yönetimlerle ortaklık, işbirliği geliştirme süreçlerinin nasıl kurulabileceği konusunda bilgilerini arttırmayı,
- Yerel ihtiyaç ve talepler için ulusal karar alıcıları etkileme becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Ayrıca yerel düzeyde dinamizm yaratmak için yerel yönetimlerin etkili aktörler haline getirilmesinde sivil toplum kuruluşları ve kentlilerin elindeki olanaklar hakkında farkındalığının güçlendirilmesini hedefliyor.
Aşağıda ders başlıkları bulunan programa, 30 Ekim – saat 18:00’e kadar linkteki formu doldurarak başvurabilirsiniz.
- Kent Hakkı Kavramına Giriş
- Kentsel İhtiyaçlar, Politika ve Yerel Yönetimler
- Belediye nasıl çalışır? Sistemi Anlamak: Belediye Organları ve Temel Belgeler
- Yerel Savunuculuk İçin Diyalog
- Kentli Hakları ve Katılımcı Kentsel Planlama
- Kent Hakkı ve Kentsel Dönüşüm
- Kent Mücadeleleri -Yerel Savunuculuk Deneyimleri
- Seçim Döneminde Yerel Savunuculuk: Seçim Vaatleri Arasına Yerel Talepler Nasıl Dahil Edilebilir?
- Vaka Çalışmaları
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayın.
- Programa katılım ücretsizdir. İstanbul dışından katılacak katılımcıların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
- Programa katılmak isteyen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yerel düzeyde savunuculuk çalışmaları yürütüyor ya da yürütmeyi planlıyor olmaları ve yürüttükleri çalışmaları geliştirerek yerel hak taleplerini ulusal siyasetin gündemine getirmeyi hedefliyor olmaları başvuru değerlendirmesinde öncelik sebebidir.