Türkiye’de potansiyel iş fikri olan ya da kültür-sanat girişimcilik kapasitesini artırmak isteyen girişimcilere yönelik; eğitimler, mentorluk hizmetleri, atölye çalışmaları ve kültür-sanat girişimcilik sohbetleriyle katkı sunmayı amaçlayan Start-ART: Gençler için Kültür-Sanat Girişimcilik Programı Lansmanı 4 Temmuz Pazartesi günü, DasDas Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Start-ART: Gençler için Kültür Sanat Girişimcilik Programı Lansmanı, INOGAR Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Sarıca, INOGAR Kooperatifi Kurucu Ortağı Sn. Mert Fırat ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Sn. Dr. Ziya Taşkent’in açılış konuşmalarıyla başladı.
INOGAR Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Sarıca INOGAR Kooperatifi’nin kuruluş öyküsünden ve kültür sanat girişimciliğinden, INOGAR Kooperatifi Kurucu Ortağı Sn. Mert Fırat yaratıcı kültür endüstrileri projelerinin ve kültür sanat girişimciliğinin sürdürülebilir ve kapsayıcı olarak nasıl yürütülebileceğinden bahsetti. Açılış konuşması T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Sn. Dr. Ziya Taşkent’in yaratıcı kültür endüstrileri ekonomik teşvik ve katkıların nasıl takip edilebileceğinden, bu konudaki proje çalışmalarının öneminden bahsetmesiyle sonlandı. Açılış konuşmasının ardından INOGAR Kooperatifi Ortağı Sn. Emircan Kürküt, projenin hedeflerini, eğitim modüllerini ve eğitim içeriğini sundu.
Lansmanın ‘’Kültür Sanat Girişimciliği Nedir?’’ başlıklı ikinci oturumu ise Kültür Politikaları ve Ekonomisi Uzmanı Sn. Dr. Funda Lena, DasDas Proje Direktörü Sn. Doç. Dr. Leman Yılmaz, Oyuncu ve Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Volkan Yosunlu ve Dramaturg ve Yazar Sn. Ferdi Çetin’in konuşmalarıyla devam etti. Kültür sanat alanındaki girişimcilik alanlarını keşfetmenin, kamu ve özel sektördeki paydaşlıkların takip edilmesinin, proje döngüsü, organizasyonu ve yönetimine hakim olmanın önemine değinildiği oturumda ayrıca yaratıcı kültür endüstrilerinin ekonomik hacminden ve geleceğe dönük ekonomik sürdürülebilirliğine de vurgu yapıldı.
Başvuruların bugünden itibaren başladığı Start-ART: Gençler için Kültür Sanat Girişimcilik Programı, kültür-sanatın birleştirici gücünü kullanarak yaratıcı endüstrilerin ruhunu takip eden ve kültür sanat alanında girişimcilik kapasitesini ekonomik, sosyal ve kültürel olarak geliştirmek isteyen 16-29 yaş arasındaki gençlerin ihtiyaçlarına katkı sağlamayı hedefliyor.
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayın.