Göç Alanında Uluslararası İyi Uygulamalar Konferansı’nın İkincisi 15-16 Şubat 2022 Tarihlerinde Ankara’da Gerçekleşecek

Türkiye’de göç ve uluslararası koruma konusunda çalışan sivil toplum kuruluşları ile Avrupa Birliği’nde yine aynı alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının hem kamu kurumlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesini hem kapasitelerinin geliştirilmesini hedefleyen Göç ve Sivil Toplum Projesi, Göç Alanında Uluslararası İyi Uygulamalar Konferansı’nın ilkini 10-11 Şubat’ta İstanbul’da düzenledi. 

Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’de göç ve uluslararası koruma alanında çalışan STK’lar, uluslararası kuruluşlar, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin temsilcileri “Göç Alanında Uluslararası İyi Uygulamalar Konferansı’nın” ikincisi için 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde Ankara’da bir araya geliyor. Ulusal ve uluslararası katılımcıların yer alacağı konferans, göç yönetimine ve kamu-STK iş birliğine odaklanıyor.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Barbaros Murat Köse, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Mali İşbirliği Başkanı Elçi Müsteşar Andre Etienne LYS, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı Proje Uygulama ve Mali İş Birliği Genel Müdürü Bülent Özcan ve T.C. İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe OK’un da katılım sağlayacağı konferansta göç alanında yer alan STK’lar ile kamu aktörleri arasındaki yerel, ulusal ve uluslararası iyi uygulama örnekleri ve  deneyimler hususunda bilgi paylaşımının sağlanması hedefleniyor. 

Göç ve Sivil Toplum Projesi Hakkında:

Nisan 2011’den bu yana yoğun bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalan Türkiye, göç akınlarında hem transit hem de hedef ülke konumuna gelmiştir. Ülkemiz hem kamu kurumları hem de sivil toplum kuruluşlarının yoğun mesaisi ile göç yönetimi alanındaki çalışmalarını etkin bir şekilde yürütmeye devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak olarak finanse edilen “Göç ve Uluslararası Koruma Alanında Sivil Toplumla İş Birliği için Teknik Destek Projesi” (Göç ve Sivil Toplum Projesi), Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması’nın gereklilikleri uyarınca, uluslararası koruma dahil olmak üzere, göç yönetimi alanındaki idari altyapıların geliştirilmesini amaçlamaktadır. Proje teknik desteği, International Consulting Expertise (ICE EEIG) liderliğinde Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), Eurasia Social Change ve FCG Swedish Development arasında kurulan konsorsiyum ile yürütülmektedir.

Proje hakkında bilgi için tıklayın.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler