Kent Araştırmaları Enstitüsü “Konut Araştırması Anketi”ne Katılmaya Davet Ediyor

Kent Araştırmaları Enstitüsü Konut Çalışmaları Programı kapsamında, konut araştırması ile kuramsal ve uygulamaya dönük tartışmalara katkı sunmak amacıyla İstanbul, İzmir ve Ankara genelinde konut yoksulluğu ve konut yoksunluğunu analiz etmek üzere bir konut araştırması gerçekleştiriyor.

2000’li yıllar konutun toplum ve ekonomi açısından rolünü ve anlamını yeniden düşünmeyi gerektiren ekonomik krizler, afetler, uluslararası göçler ve salgın hastalık gibi pek çok olaya tanıklık etti. Yaşanan gelişmelerin var olan toplumsal ve mekânsal eşitsizlikleri daha da derinleştirmesi ile pek çok ülkede ve Türkiye’de giderek derinleşen konut krizini analiz etmek üzere TÜİK’e ait son 20 yılın  ve yapılacak bu araştırmanın verileri ile güncel bir konut raporuna hazırlanacaktır.

Çalışmanın sonucunda hazırlanacak olan rapor, herkes için erişime açık olacaktır. İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaşayan kişiler, konut yoksulluğu ve yoksunluğunu analiz etmek üzere hazırlanan araştırmaya çevrimiçi olarak katkıda bulunabilirler.

Ankete katılmak için tıklayınız.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler