Yakın zamanda dijital mecralarda yaygınlaşan deney hayvanı “Tavşan Ralph”in hikayesi ile bir çok kişi hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaların ürünlerini kullanma konusunda bir davranış geliştirdi, bu örnekten ilhamla biz de 10 tematik alanda 10 hikaye ile bu sorunlara dikkat çekmek, dijital mecralarda bu hikayeleri yaygınlaştırarak gençlerde ve toplumun geniş kesimlerinde davranış değişikliği oluşturmasını hedefliyoruz.
Hayvanların bilinmeyen hikayelerini birlikte oluşturacağımız gençleri arıyoruz! Eğer sen de hayvan hakları konusunda duyarlı isen, kendinde ve çevrende değişim yaratmak istiyorsan eğitimlerimize katıl, hayvan hakları, hikaye anlatıcılığı alanlarında kendini geliştir ve bilinmeyen hayvanların hikayelerini yazacak ekibin bir parçası ol!
Aradığımız kişinin mutlaka:
– 18-29 yaş aralığında olması
– Lise/Üniversite öğrencisi veya mezunu olması
– Hayvan ve/veya çevre hakları konularına ilgili
– 18-19 Aralık ve 25-26 Aralık tarihlerinde düzenlenecek online eğitimlere (her gün maksimum 4 saat sürecek) tam katılım gösterebilecek olması
– Online araçları kullanma tecrübesine ve becerisine sahip olması (Zoom, G-drive vb)
– Araştırma yapma ve takım çalışması konularına yatkın olması
Aradığımız kişi de olsa güzel olur dediğimiz şeyler:
– Lise ve/veya üniversitede hayvan/çevre koruma kulüplerinde çalışmış olmak
– Hayvan/çevre hakları alanında çalışan STKlarda gönüllü tecrübesine sahip olmak
Son başvuru tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba saat 23:59’dur. Başvurusu olumlu değerlendirilen adaylara programın detayları 17 Aralık 2021 Cuma günü eposta ile bildirilecektir.
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
Eğitimler 20 genç ile sınırlıdır, başvuru değerlendirmeleri başvurular geldikçe yapılacak ve eğer son başvuru tarihinden önce kontenjan dolarsa başvurular erken de kapatılabilecektir. Bu sebeple en erken sürede başvurunuzu tamamlamanızı öneririz. Seçimlerde cinsiyet dengesi ve coğrafi dağılım adaleti gözetilecektir.
Sorularınız için sadece [email protected] email adresinden iletişime geçiniz.
“Bu çalışma Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirilmektedir. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla Empati Derneği’ne aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.”