Gülmek İyileştirir Derneği Kuruluşunun 5. Yılında Bir Dizi Yaratıcı Etkinliğe İmza Atıyor

Gülmek İyileştirir Derneği kuruluşunun 5. yılında hayata geçirdiği, AB destekli “Birlikte Gelişelim Birlikte Gülelim” Projesi kapsamında bir dizi yaratıcı etkinliğe imza atıyor.

Türkiye’de hematoloji / onkoloji servisi bulunan hastanelerle koordine olarak bağışıklığı baskılanmış çocukların oyun oynamaya devam etmesini sağlamayı hedefleyen Gülmek İyileştirir Derneği, bu hastanelerde tedavi gören hasta çocuklara ücretsiz olarak dağıtılmak üzere etkinlik setleri ulaştırdı. İçinde bir ilham kitapçığı da bulunan ve steril eldivenlerden oyuncak yapmayı mümkün kılan bu setleri yapma fikri, derneğin kuruluşuna da ilham olan yaşanmış bir hikayeden geliyor. 

Gülmek İyileştirir Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Bastıyalı ve ailesi; küçük kızlarının tedavi sürecinde muayene eldivenlerinin oyuncağa dönüşmüş halleri ile karşılaştılar. Aldığı ilaçlar nedeniyle bağışıklığı baskılanan çocukların hastaneye oyuncak getirmeleri yasaktı, oysa ki bu tür hastalıkların en büyük ilacı moral ve eğlenceydi. Oyun oynamayan bir çocuk düşünemeyen hastane personeli de çocuklara muayene eldiveninden balon oyuncaklar yaparak destek olmaya çalışıyordu. Bu süreci gülümsemekten vaz geçmeden atlatmayı başaran aile, bu konuya bir çare aramaya başladı ve dernek bu şekilde doğdu. Bu sene 5. yılını kutlayan Gülmek İyileştirir Derneği yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu olguya dikkat çekmek için ürettiği özel etkinlik setlerini tedavi gören çocuklara hediye ediyor.

Damdan Düşenin Halini Damdan Düşen Bilir.

Gülmek İyileştirir Derneği hayata geçirdiği “Birlikte Gelişelim Birlikte Gülelim” Projesi’nin bir ayağı olan Rehber Aile Programı kapsamında çocukları daha önce bu hastalıklara yakalanmış ve tedavi görmüş aileleri bir dizi eğitimden geçirerek mentor olarak konumlayıp hali hazırda tedavi sürecinde olan çocukların aileleri ile dayanışmalarını sağlıyor. Bu rehber aileler ve gönüllüler vasıtasıyla 22 hastanedeki 27 servise 750 adet etkinlik seti ulaştırılarak ailelerin bu zorlu süreci pozitif bir atmosferde sürdürmelerine destek olunuyor.

Dernek, aileleri, proje kapsamında hediye edilecek  eldiven setleri ile yapılan figürleri ve hikayelerini [email protected] adresine göndermeye ve #gülmekiyileştirir etiketi ile sosyal medyada paylaşarak farkındalık oluşturmaya davet ediyor. Dernek Başkanı Aslı Bastıyalı, Proje sonunda, çocukların yaratıcıklarını kullanarak yarattıkları eldiven balonlar ve hikayelerini içeren bir kitap oluşturacaklarını paylaştı.

Projenin danışmanlarından olan Prof. Dr. Cengiz Canpolat, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Gülmek İyileştirir Derneği’nin AB desteği ile yürütmekte olduğu “Rehber Aile Programı”;  Amerika’daki St. Jude Hastanesi’nin  “Pair Mentoring Programı’ndan” uyarlanan  ve ebeveynler üzerinde olumlu etkisi bulunan bir programdır. Bu program, çocukları yeni kanser teşhisi almış ailelerle, geçmişte tedavi süreçlerini yaşamış gönüllü aile üyelerini bir araya getirerek, rehber aile üyelerinin faydalanıcı ailelere mentörlük etmesi üzerine kurgulanmıştır. Biz de bu zorlu süreçte aileler arasındaki dayanışmanın gücüne inanıyor ve pediatrik onkoloji/hematoloji servisinde yatan çocuklarımızın ailelerini mentör veya faydalanıcı olarak bu programa katılmak konusunda bilgilendiriyoruz.” diyerek projeye destek verdi.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler