Sivil Toplum Araştırmaları Derneği Savunuculuk Okulu Katılımcılarını Bekliyor

Sivil Toplum Araştırmaları Derneği farklı sivil toplum kuruluşlarında çalışan profesyonel ve gönüllülerin bir araya gelerek oluşturdukları, yerel sivil toplum örgütlerinin kapasitesini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan bir dernektir.

Avrupa Konseyi European Youth Foundation destekleriyle hayata geçireceğimiz Savunuculuk Okulu Projesi ile  gençlerin yerellerinde gerçekleştirecekleri kanıt temelli savunuculuk kapasitelerinin güçlendirilmesini amaçlamaktayız. Gençlerin dijital savunuculuk araçlarına hakim olarak politikalara yapım süreçlerine dahil olmaları, karar alıcıları etkilemeleri ve bu süreçlerde kullanabilecekleri yöntem ve araçlar konusunda bilgi sahibi olmaları için eğitim modülleri düzenleyeceğiz. Böylelikle kanıt temelli savunuculuk alanında gençlik örgütlerinin kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Proje çerçevesinde Türkiye’nin 7 bölgesinden 20 gençlik çalışanı/gençlik hakları aktivisti ile birlikte üç ay sürecek bir Çevrimiçi Eğitim Serisi düzenleyeceğiz.(Eğitimler haftada 4-6 saat olarak gerçekleştirilecek.) Eğitimler çevrimiçi ortamda uzmanlarca hazırlanmış 7 ayrı modül olarak verilecek. Eğitimlerin dört ay (Temmuz- Ekim) sürmesini planlamaktayız. Haftanın belirli gün ve saatlerinde sırayla verilecek modüller sayesinde Eğitim Serisi’ne katılan 20* kişi dijital savunuculuk araçları, doğru bilgiye erişim ve veri doğrulama konularında uzmanlaşacaklar.

Katılımcılar, öğrendikleri ve edindikleri donanımı modüller içerisinde verilecek uygulamalı ve katılımcı görevlerle hayata geçirme şansı bulacaklar. Planlanan modüller sırasıyla şu şekilde:

Çevrimiçi Eğitim Serisi’ni tamamlayan 3 gençlik sivil toplum kuruluşu ve/veya aktivist grubuna yerel savunuculuk çalışmalarını gerçekleştirirken mentorluk desteği ve toplamda 500€’ya kadar ayni destek verilecektir.

Kimler Başvurabilir?

  • 18-30 yaş arasındaki gençlik çalışanları veya gençlik hakları aktivistleri.
  • En az 2 yıldır gençlik alanında aktif olarak gönüllü/profesyonel olarak çalışıyor olmak.
  • Eğitime eksiksiz katılabilecek olmak

Eğer 18-30 yaş arasında isen ve dijital savunuculuk alanında çalışmalarını güçlendirmek istiyorsan bizimle öğrenme dolu bir yolculuğa çıkmaya ne dersin?

Projemize dahil olmak için başvuru formunu 20 Haziran 2021 Pazar günü saat 17:00’a kadar doldurabilirsin.

Sorularınız için [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler