Genç Mültecileri Destekleme Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi ortaklığında, Japonya Hükümetinin finansal desteği ile dijital ortamda gerçekleştirilecek olan Dijital Hikayeleştirme Eğitimi için katılımcılarını arıyor!
Genç Mültecileri Destekleme Programı, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (Y-PEER Türkiye) yürütücülüğünde Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi ortaklığında gerçekleştirilen bir hizmet sunum ve güçlendirme programıdır. Program; Ankara, Diyarbakır, Hatay ve İzmir Gençlik Merkezlerindeki 15-30 yaş arasındaki Türkiyeli, göçmen ve mülteci gençlerin cinsel sağlık üreme sağlığı ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet hizmetlerine erişimlerinin artırılmasını, ve bu konularda farkındalıklarının artırarak gençlerin güçlenmesini hedefler.
Dijital Hikayeleştirme Eğitimi; Türkiyeli, mülteci ve göçmen gençlerin bir araya gelerek cinsel sağlık üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet, çocuk yaşta erken ve zorla evlilikler, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV ve AIDS, hikayeleştirme ve senaryo yazımı konularında gerçekleşecek atölyelerin ardından, gençlere yönelik farkındalık artırıcı, yaratıcı hikayeler ortaya çıkarmasını hedefliyor. Eğitim katılımcıları tarafından cinsel sağlık üreme sağlığı konularında üretilen hikayeler animasyonlaştırılarak SGYD ve GMDP’nin sosyal medya hesapları ve websitelerinde ve UNFPA Türkiye Ofisi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. Eğitim sonundan ortaya çıkacak animasyonların yanı sıra, Türkiyeli, mülteci ve göçmen gençlerin ortak üretim yapmasına olanak sağlayarak sosyal uyumun güçlenmesine de katkı sunmayı hedefliyor.
Eğitim atölyeleri, 22 Mayıs- 6 Haziran 2021 tarihleri arasındaki 3 hafta sonunda Zoom üzerinden yapılacak.
Eğer sen de;
- 18-30 yaş arasındaysan
- Yukarıda belirtilen tarihlerde uygunsan ve tam katılım sağlayabileceksen (Bilgisayar ve internet erişimi olmayan katılımcılar için Gençlik Merkezlerinin açık olması halinde bilgisayar ve internet erişimi merkezlerden sağlanabilecektir)
- Cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve hakları konularıyla ilgiliysen
- Türkiye’de yaşayan göçmen/mülteci gençlerin sosyal uyumuna katkı sunmak istiyorsan
- Senaryo yazımı ve/veya hikayeleştirme alanlarına ilgi duyuyor ya da kendini bu alanlarda geliştirmek istiyorsan
en geç 8 Mayıs Cumartesi günü 23.59’a kadar linkteki formu eksiksiz doldurarak eğitime başvurabilirsin. Soruların için [email protected] adresine yazabilirsin.