“Sosyal Kütüphane” büyük ilgi görüyor

“Sosyal Kütüphane” büyük ilgi görüyor

Sosyal Akıl Derneği tarafından hayata geçirilen “Sosyal Kütüphane” projesi, büyük ilgi görüyor. Proje, insan deneyimlerinin değerini kitapla önceliklendiriyor. Çoğumuzun okuduğu kitaplardan iyi ada kötü deneyimler yaşayıp hayatınızın yönünün iyi manada değiştirdiği gibi hayal kırıklıkları da yaşattığı olmuştur. İşte bu proje olumlu deneyim sayısını artırmak istiyor. 

Sosyal Akıl Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Dündar, “Ülkemizin nitelikli insan ve güçlü toplum idealinin gerçekleşmesine katkı sunmak istiyoruz. Beşeri sermayenin güçlendirilmesi, sosyal ve kültürel kalkınma, toplumsal sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü için yapılan önemli çalışmalara önem veriyoruz.” dedi.

Sosyal Akıl Derneği’nin geliştirdiği “Sosyal Kütüphane” projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından da destekleniyor. Proje, diğer birçok kurum ile işbirliği içersinde yürütülüyor. Kitabı seven herkese yönelik olarak geliştirilen Sosyal Kütüphane; kendine katkı verecek doğru kitaba ulaşamayan kişileri hedef kitapla buluşturmayı ve deneyimleri değerli hale getirmeyi hedefliyor.

 Ayrıca, sosyo-kültürel yapının güçlendirilmesi; faydalı vakit geçirme, ekonomik tasarruf ve kağıt israfının önlenmesi gibi amaçlar içeriyor. Sahaflık kültürünü modern dünya koşullarına uyarlama ve deneyimlerin paylaşılmasıyla tecrübelerin değerlendirilmesi gibi amaçları da olan proje, okuma oranının arttırılması ve gönüllü paylaşım için önemli bir adım olarak görülüyor.

“Sosyal Kütüphane” büyük ilgi görüyor

“Çığır açan kitapların daha fazla insana ulaşmasını istiyoruz”

Sosyal Akıl Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Dündar, “Sosyal Kütüphane” projesinin, çığır açan kitapların daha fazla insana ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Dündar, şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizin nitelikli insan ve güçlü toplum idealinin gerçekleşmesine katkı sunmak istiyoruz. Beşeri sermayenin güçlendirilmesi, sosyal ve kültürel kalkınma, toplumsal sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü için yapılan önemli çalışmalara önem veriyoruz. Bu noktada öncü olan ve çığır açan kitapların daha fazla insana ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Bu çerçevede toplumu dönüştürmek amacıyla ‘Sosyal Kütüphane’ projesi tasarlandı.”

“Yerel, ulusal ve küresel sorunların çözümü, toplumsal dönüşümün en küçük yapı taşı olan insanın değişimi, gelişimi ve dönüşümü ile ilgilidir.” diyen Dündar, şöyle devam etti; “Değişim, kişinin kendisiyle başlar. Bu da algıları açmak, kişisel potansiyeli artırmak, yaşama ait her şeye farklı açılardan bakabilmekle olur. Farklı bakabilmenin en iyi yolu okumaktır. Bireysel çaba ve gayretler bu anlamda çok önemlidir ve aslında bir sorumluluktur. Her bireyin kendi potansiyeli doğrultusunda yapabilecekleri, zincir halinde etkileşimle topluma yansır ve toplum dönüşür. İnsanın bilgisi ve bilinci değişmeden dünya ve insan değişmez.”

Okumanın önemine de işaret eden Mesut Dündar, “Okumak, başka hayatlardan haberdar olmaktır.” diyerek, “Haberdar oldukça, geldiğimiz noktaya ayrı yollardan ulaştığımızın farkına varırız. Bu farkındalık bize, bizim gibi olmayanı kabul etmeyi öğretir. Kendimize ve başkasına saygı duymanın vazgeçilemez bir gereklilik ve erdem olduğunu gösterir. Okumak; dünü, bu günü ve yarını okumaktır. Güçlü toplumun inşası zihinlerin güçlenmesiyle mümkün olacaktır. Okumak zihni güçlendirmektir. İnsanın bilinci değişmeden dünya değişmez!” ifadelerini kullandı.

“Sosyal yapılardaki derin dönüşümler yeni düşüncelerin oluşumuna ve gelişimine zemin hazırlar.” diyen Dündar, “Tam da böyle bir dönemin arifesindeyiz! Şimdi sıra sizde! Öyle bir kitap önerin ki; yalnız ruhunuzu değil, sizi siz yapan her şeyi baştan aşağıya değiştirmiş, okuduğunuz kitabın gücü iliklerinize işlemiş olsun. Hafızanızda tam bir bahar temizliği yapan, içinize işleyen, size dokunan, sizi derinden sarsan satırlar başkalarını da etkileyecek, kişisel yolculuklara çıkaracaktır.” 

Bu projenin iyi bir tarafı da önerdiği kitabı bağışlayan okurların isimleri sonsuza dek projede yer alacak. Proje de yer almak için sitemizdeki formu hemen doldurun! Kurumsal işbirlikleri ve gönüllülük içinde iletişim kurabilirsiniz. Ayrıntılara web sitemizde Sosyal Kütüphane Projesi sayfasında ulaşabilirsiniz. 

https://sosyalakil.org.tr/tr/proje/sosyal-kutuphane-projesi

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler