Gençlik Hakları için Dijital Gençlik Festivali Canlı Yayın Serisi 5-6 Aralık’ta Başlıyor

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD) ve Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor), farklı alanlarda çalışan gençlik kuruluşlarını bir araya getirerek gençlerin sivil topluma dahiliyetini teşvik edip, toplumsal iyiliğin sağlanmasında aktif rol almak için 16 günlük aktivizm kapsamında bir dizi etkinlik ve Gençlik Festivali gerçekleştiriyor.

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele için #16GünlükAktivizm kapsamında 5 Aralık 2020 Saat 17.00 – 19.30  arasında “Çalışma Hakkı ve İstihdam” panelinde GoFor Genel Koordinatörü Hasan Oğuzhan Aytaç’ın moderatörlüğünde Genç İşsizler Platformu’ndan Kadir Demiryürek, Araştırmacı Anıl Gencelli, ve Joon Kurucu Ortağı Duygu Vatan’ın katılımı ile gerçekleşecektir. Takiben “Gençlik Katılımı ve Yerelleşme” başlığında Tuna Semir Akpınar’ın moderatörlüğünde Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezinden Laden Yurttagüler, Gençlik Çalışanı Hande Nur İpek ve Toy Gençlik Derneği’nden Şeyma Keskin’in katılımıyla gerçekleşecektir.

6 Aralık 2020 Saat 16:00 – 18.30 arasında “Eğitim ve Eğitime Erişim” panelinde GoFor Sivil Toplum Uzmanı Ela Evliyaoğlu moderatörlüğünde, Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Prof. Dr. Demet Lüküslü, Kadir Has Üniversitesinden Pınar Eldemir, Türkiye İşitme Engelliler Derneği’nden Samet Demirtaş’ın katılımı ile gerçekleşecektir. Takiben “Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet” panelinde, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği Proje Koordinatörü Beste Acevit moderatörlüğünde, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği – Gençlik Programları Proje Koordinatörü Tuğba Yavuz ve Kadının İnsan Haklarında Yeni Çözümler Derneği’nden Ezel Buse Sönmezocak ve Kilit Mülteci Gruplar Projesi – Mersin Hizmet Birimi’nden Esen Günay Akkuzu’nun katılımlarıyla gerçekleşecektir.

Canlı izlemek için Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD) ve Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor)’un sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği

YouTubeFacebookTwitter

 

Gençlik Örgütleri Forumu

YouTubeFacebookTwitter

16 Günlük Aktivizmde Gençlik Hakları İçin Seslerimizi Birleştiriyoruz!

12 – 13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Gençlik Festivali Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği (SGYD) ve Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) ‘un sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacaktır. Festival kapsamında açık mikrofon, gençlik haklarını çizme atölyesi, kısa film gösterimleri, paneller, gönüllülük atölyesi, spor atölyesi, mini konserler gerçekleşecektir.

16 Günlük Aktivizm sonunda gerçekleşecek festival, tüm gençler ve gençlik kuruluşlarının katılımına açıktır. ‘Seslerimizi gençlik hakları için birleştirmek’ hedefiyle 12-13 Aralık’ta gerçekleşecek festival, gençlik haklarını gündemleştirmek için önemli bir etkinlik olacak.

16 Günlük Aktivizm Nedir?          

16 Günlük Aktivizm, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü ile başlayan 1 Aralık Dünya AIDS Gününü de içine alarak 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar süren 16 günü kapsar. Bu sürede dünyanın farklı yerlerindeki paydaşlar beraber ve ayrı ayrı kampanyalar düzenleyerek toplumsal cinsiyet, HIV ve AIDS, eğitim, sağlık vb. alanlarda farkındalık yaratmak için çalışırlar. 16 Günlük Aktivizm birçok kurumun dahiliyetinin olması ve global olarak kutlanması sebebiyle bu alanlarda farkındalık yaratmak için özellikle değerli bir süreyi kapsar.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği Hakkında

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği cinsel sağlık üreme sağlığı ve hakları alanında 2014 yılında çalışmalar yürütmesinin yanında gençler tarafından kurulmuş ve gençler tarafından yönetilen bir kurumdur.Kurumun toplumsal cinsiyet ve toplumsal temeli şiddetle ilgili de çalışmaları bulunmaktadır. SGYD 2019 yılı içerisinde ihtiyaca bağlı olarak genç mülteciler, LGBTİ+ gençler ve üniversiteli gençler olmak üzere çeşitli gençlik gruplarına; akran eğitimleri, tiyatro gösterileri, savunuculuk eğitimleri gibi faaliyetler ile doğrudan ulaşmıştır. Ayrıca sosyal medya çalışmaları ile yaklaşık 10.000 gence online erişim sağlamıştır.

YouTubeFacebookTwitter

Gençlik Örgütleri Forumu Hakkında

GoFor 2015 yılında 25 gençlik örgütü ile birlikte Türkiye’nin Ulusal Gençlik Konseyi olmak amacıyla kurulmuştur.Şuanki halinde GoFor üyesi örgütler olan şemsiye bir örgüttür. Mevcut 58 üyesi gençlik dernekleri, öğrenci örgütleri ve resmi olmayan gençlik örgütlerinden oluşmaktadır. Forum’un ulusal alanda temelde iki amacı vardır: üye örgütlerinin kapasitesini geliştirerek gençleri güçlendirmek ve gençlik haklarının ulusal düzeyde savunuculuğunu yaparak kapsayıcı politika yapım süreçlerine katkıda bulunmak. Bu yapı, evrensel standartlarda bir gençlik politikasının kamu ve sivil toplum eş güdümüyle yasal güvence altına alınmasını ve uygulanmasını savunur.

YouTubeFacebookTwitter

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler