Türkiye’den seçilen dört okul, Dünya Eğitim Haftası’nda düzenlenecek, dünyanın en büyük çevirim içi eğitim konferansında sahne alacak. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, Tink – Teknoloji ve İnsan Kolejleri, Türk-Amerikan Derneği Cinnah Anaokulu ve Sivas Zübeyde Hanım Anaokulu, dünya çapında 100 bin katılımcıya ulaşması beklenen çevirim içi konferansta, uzmanlıklarını ve öğrencilerine sağladıkları katma değeri sunmak amacıyla seçildi.
Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV) küresel destekçileri arasında yer aldığı “T4 – Eğitimde Yeni Normal Ne Olacak?” çevirim içi konferansının başarısının ardından T4 Ekibi, tüm dünyadan otuz sivil toplum kuruluşunun katkısıyla dünyanın en büyük eğitim konferansını düzenliyor. 5-9 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Eğitim Haftası (#WorldEduWeek) kapsamında gerçekleştirilecek konferansta, zorluklara uyum sağlayan ve mükemmellik için çabalayan tüm dünyadan seçilen 100 okul sahne alacak.
Türkiye’den projeye başvuran okulların arasından seçilen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları, Tink – Teknoloji ve İnsan Kolejleri, Türk-Amerikan Derneği Cinnah Anaokulu ve Sivas Zübeyde Hanım Anaokulu, dünya çapında 100 binden fazla katılımcı beklenen dünyanın en büyük eğitim konferansında, günümüzün öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan iyi uygulama örneklerini paylaşacak.
Tink – Teknoloji ve İnsan Kolejleri, öğrencilerin tekno-girişimcilik becerilerini geliştiren uygulamaları ile projede yer alırken, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları da münazaraların eleştirel düşünmeyi geliştirmek için kullanılmasını hedefleyen çalışmaları ile dünyadan 100 iyi okul arasına girmeyi başardı.Sivas Zübeyde Hanım Anaokulu, çocukları öğrenmenin merkezine yerleştirmek için üç farklı eğitim felsefesini birleştirdiği modeli,Türk-Amerikan Derneği Cinnah Anaokulu ise erken çocukluk eğitiminde sosyal duygusal öğrenmeye verdiği önemle listede yer alan diğer iki Türk okulu oldu.
Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan “Nitelikli Eğitim”i desteklemek amacıyla, eğitim alanında saygın bir yere sahip olan Vikas Pota’nın liderliğinde düzenlenen konferans için seçilen okullar, eğitimdeki farklı uzmanlıkları ile öne çıkıyor. Okullar, istihdam edilebilirliği ve yaşam becerilerini geliştirme, aile ve toplumun eğitime katılımını artırma, teknoloji kullanımı, iyi olma haline odaklanma ile öğrenme ve öğretme bilimini teşvik etme gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi.
“Learning Today – Bugün Öğrenmek” temasına odaklanan her okul, kendi deneyimlerini diğer okullarla paylaşmak amacıyla sanal bir etkinlik düzenleyecek. 5-9 Ekim arasında tüm dünyanın erişimine açık olan bu etkinliklere katılım için kayıtlar başladı: https://worldeduweek.org/
Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile 81 ilde 180 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.