İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi yenilendi!

İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi yenilendi!

İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) ve Etkiniz AB Programı tarafından hayata geçirilen İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi insanhaklariizleme.org yenilendi.

İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi, insan hakları alanında izleme ve raporlamaya dair ulusal ve yerel bilgi, belge ve deneyimin ve Türkçeye kazandırılmış uluslararası yol gösterici belgelerin toplandığı ve sivil toplum örgütlerinin kullanımına sunulduğu bir açık kaynak kapasite geliştirme aracı. Yeni yayınlarla düzenli olarak güncellenen Kaynak Merkezi, Türkiye’nin kabul etmiş olduğu insan hakları norm ve standartlarına uyup uymadığını sivil toplum örgütleri tarafından izlenmesini kolaylaştırmak ve insan haklarının korunması ve güçlendirilmesine yönelik çabalarına katkıda bulunma amacı taşıyor.
40’tan fazla kategori altında, 1500’den fazla kaynak insanhaklariizleme.org‘da sizleri bekliyor. Rapor, makale, sözleşme, kitap, dergi, broşür, harita, infografik vb. türde pek çok kaynak için yazar, yayın yılı ve ilgili hak alanına göre web sitesinde arama yapılabiliyor.

İnsan Hakları Takvimi’ni Kaynak Merkezi’nde takip edin! İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi’nde yer alan İnsan Hakları Takvimi’nde özel günler ve güncel çağrılar yer alıyor. Sürekli güncellenen takvimi takip etmeyi unutmayın!

Kullanıcı anketine katılın!

İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi insanhaklariizleme.org web sitesinin geliştirilmesi adına bir anket düzenleniyor. Web sitesinde aranan kaynaklar kolaylıkla bulunabiliyor mu, sitenin özellikleri işlevsel mi, siteyi daha kullanıcı dostu hale getirmek için neler yapılabilir konularında görüşlerinizi bekliyoruz.
İnsan Hakları İzleme Kaynak Merkezi insanhaklariizleme.org

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

1 comment
Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler