Hayata Destek Derneği Yaşam Becerileri Online Eğitimleri Başladı!

Hayata Destek Derneği Yaşam Becerileri Online Eğitimleri Başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle Hayata Destek Derneği, fiziksel mesafeyi koruyor ve eğitimleri herkesin evden katılabileceği şekilde online platforma taşıyor.

  • Mevcut özelliklerinizi hangi iş alanında değerlendirebilirsiniz?
  • Hangi kanallardan iş bulabilirsiniz? 
  • CV nasıl yazılır? Bir ön yazıda olması gereken özellikler nelerdir?
  • İşverenlere kendinizi nasıl anlatabilirsiniz? 
  • Hangi becerilerinizi geliştirmelisiniz?

Eğitim Oturumları:
CV Yazma (Uygulamalı): Katılımcılara doğru özgeçmiş yazımına dair bilgiler sunulur, bir özgeçmişte olması gereken bileşenler aktarılır. Özgeçmiş yazımı uygulamalı olarak çalışılır. İş başvurusu yapılmasına dair temeller paylaşılır, ön yazı hazırlamaya dair pratikler yapılması amaçlanır. 

İş Arama Yolları ve Ağ Kurma: Farklı iş arama yöntemlerinin katılımcılarla paylaşılması, iş bulma kanallarının ve iş arama ağlarının kurulmasına dair pratik bilgilerin aktarılması amaçlanır. 

Mülakat Teknikleri: Katılımcılara, bir iş görüşmesinde beklenenler ve görüşmeden önce, görüşme sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere dair genel bir bakış sunulur. Mülakat pratiği yapma olanağı tanınır. Bu oturumlara, özel sektör profesyonelleri de destek verir. 

İletişim, İşyerinde İletişim: Etkili iletişim, aktif dinleme ve temel iletişim stratejilerine dair bilgiler paylaşılır. Konuya dair pratik çalışmalar yapılır ve işyerinde etkili iletişim üzerinde durulur. Çalışma alanlarında kullanılabilecek iletişim yöntemleri sunularak, problem çözme becerileri desteklenir. 

Türkiye’de Çalışma Hakları ve İş Kültürü: İş yaşamındaki temel hak ve sorumluluklara dair bilgiler paylaşılır. Bu hakların ihlal edilmesi durumunda yapılabilecekler aktarılır, başvurulabilecek yasal yollara dair bilgiler verilir. Türkiye’deki çalışma kültürü ve sistemi hakkında paylaşımlar yapılır. 

Başvuru için gerekenler:

– Temel Türkçe bilgisine sahip olmak 

– Geçici koruma veya uluslarası koruma kimliğine sahip olmak (Mülteciler için)

– 18-34 (Türkiyeli vatandaşlar ve mülteciler) yaş aralığında olmak.

  • Katılımcıların kayıtlı istihdamını ve geçim kaynağına erişimlerini desteklemek için İŞKUR’a kaydolmaları sağlanmakta, olası iş fırsatlarından yararlanmaları için özel sektöre yönlendirmeler yapılmaktadır. 
  • Eğitim dili Türkçe olacak, gerekli durumlarda Arapça desteği verilecektir. Eğitimler her haftanın Cuma ve Pazar günleri 13:00 – 17:00 saatleri arasında, online platform ‘Zoom’ aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Takvime dair detaylar başvuru formundadır.  
  • Eğitim süresince düzenli katılım karşılığında günlük harcırah desteği sağlanmaktadır. Bu destek, online eğitimler için geçerli değildir.  

Başvuru için:
https://bit.ly/2UjJuOB 

İletişim: İbrahim Turan, KolaylaştırıcıTel: 0549 828 41 55e-posta: [email protected]   Yonca Kadem, KolaylaştırıcıTel: 0549 822 06 62

e-posta: [email protected]

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler