Hrant Dink Vakfı, iki komşu ülkeden uzmanlar arasında tanışıklıkların artması, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımına olanak sağlaması amacıyla Gümrü Gençlik Girişimi Merkezi işbirliğiyle, Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nın yeni dönemini başlatıyor. Programın 2020-2021 dönemi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Ermenistan – Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı: 3. Evre kapsamında yürütülmektedir.
Program, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 8 uzmanın akademi, sivil toplum, basın, kültür-sanat, sağlık, bilişim teknolojileri gibi pek çok alanda yürüteceği, bir ay sürecek faaliyetlerini Nisan 2020 – Temmuz 2021 arasındaki süre boyunca destekleyecek. Türkiye’den 51, Ermenistan’dan 30 ev sahibi kuruluş program önerilerini sundu.
Önerilen programlar dışında, kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen bursiyer adayları ve program önerisi sunmak isteyen kuruluşlar vakıfla iletişime geçebilirler. Başvuru çağrısı 8 bursiyer belirlenene kadar sürekli açık kalacaktır. Başvurular alındıkça değerlendirmeler yapılacağı için erken başvuru yapılması önerilmektedir. Burs Programı faaliyetleri, Nisan 2020 ve Temmuz 2021 arasında sürecektir.
Ermenistan’daki ev sahibi kuruluşlar (İngilizce).
Türkiye’deki ev sahibi kuruluşlar (İngilizce).
Başvuruya devam etmeden önce Türkiye-Ermenistan Burs Programı Yönetmeliği‘ni dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz (İngilizce)
Başvuru koşulları ve gerekli evraklar:
- Programa Türkiye veya Ermenistan vatandaşları ya da iki ülkenin birinde ikametgahı olanlar başvurabilir
- Programa başvurmak için İngilizce bilgisi ön koşuldur
- Başvuru formunu eksiksiz olarak İngilizce doldurmak gerekmektedir
- En fazla iki sayfa olacak güncel CV’nin ve en fazla üç sayfa olacak niyet mektubunun başvuru formuna yüklenmesi gerekmektedir
Başvuru formu için lütfen tıklayın
Başvuru süreci ve değerlendirilmesi:
- Adaylar, ev sahibi kuruluşlar arasından en fazla üç tanesini seçebilir. Üç tercihin sıralanması kişinin öncelik sıralaması ile aynı olmalıdır.(1.tercihi – 1.belirteceği kurum olacak şekilde)
- Başvurunun yapılmasını takip eden on gün içerisinde teknik değerlendirme yapılacaktır ve gerekli görülmesi durumunda adaylardan ek bilgiler ve/veya belgeler (referans vb.) istenecektir.
- Her başvurunun nihai değerlendirmesi 60 gün sürecek ve Hrant Dink Vakfı tarafından yapılacaktır.
sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!
Bursun kapsamı:
- Aylık yaşam masrafları için harcırah ve konaklama masrafı içinde*, bir aylık program süresi için 1700 Euro
- Gidiş dönüş uçak bileti ve programa katılmak üzere yapacağı şehirler arası ulaşım
- Vize ve seyahat sağlık sigortası masrafları
- Dil kursu masrafları
*Konaklama mekanının bulunması bursiyerin sorumluluğudur, gerektiği durumda bursiyerlere proje ekibi yardımcı olacaktır.
Program hakkında daha detaylı bilgi ve sorularınız için proje koordinatörleri ile [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Türkiye-Ermenistan Burs Programı Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen Türkiye-Ermenistan
Normalleşme Süreci Destek Programı: 3. Evre kapsamında Gümrü Gençlik Girişimi Merkezi işbirliğiyle
gerçekleşmektedir.