Sabancı Vakfı Bursiyer Buluşmasının İkincisi Gerçekleştirildi

Sabancı Vakfı Bursiyer Buluşmasının İkincisi Gerçekleştirildi

Sabancı Vakfı’nın, kurulduğu yıldan bu yana desteklediği bursiyerleri buluşturan Bursiyer Buluşması’nın ikincisi Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Sabancı Center’da gerçekleşen buluşmaya 400’den fazla bursiyer katıldı. Sabancı Vakfı, Bursiyer Buluşmaları ile mezun ve öğrenci bursiyerler arasında mentor-menti ilişkisi kurularak deneyim köprüsü oluşturmayı amaçlıyor.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Vakfı olarak, 46 yıldır toplumsal değişim ve gelişim için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizde okullar, öğretmenevleri, kütüphaneler, yurtlar gibi 120’den fazla kalıcı eser yaptık. Ama bunların hepsinden daha önemlisi sizlersiniz. 48 bin burs verdik. Her yıl 1.500 gence burs veriyoruz. Çok güzel başarı örnekleri var bugün de aramızda. Burslar bizim için çok özel ve karşılıksız desteklerden biri. Bu desteğin tek bir karşılığı var: Sizlerin başarısı. Her birinizin hem eğitim hayatındaki hem de mezun olduktan sonra gösterdiğiniz başarılara tanık olmak gurur verici” dedi.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Güler Sabancı, “Biz bir yıl önce ilk buluşmayı yaptığımızda yıllardır burs verdiğimiz bursiyerlerimizle bir araya gelelim demiştik. İçinde yaşadığımız bu yeni dünya networking dünyası. Bir grubun, networkün parçası olmak, birbirimizi motive etmek, tanımak ve bir aile olduğumuzu anlamak niyetiyle bu buluşmaları başlattık. Bu kapsamda ayrıca mentorluk programını da başlattık. Sizden önce o yollardan geçenlerden alacağınız tavsiyeler, yönlendirmeler çok değerli” dedi.

Mentorluk programında bu yıl yapılan yenilikleri paylaşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Bu yıl platform üzerinde mentorlara danış modelini başlatıyoruz. Mevcut programda herkes bir mentorla eşleşiyor, oysa mentiler başka mentorları tanımak veya onlara danışmak isteyebiliyor. Bu yeni uygulama ile meslek grubuna veya üniversitesine göre arama yaparak, istediğiniz mentora danışma ve soru sorma imkanına kavuşacaksınız” dedi.

Bursiyer Buluşması kapsamında yapılan panelde konuşan Sabancı Vakfı Bursiyeri, Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar “Mentorluk bir sosyal eşitleyici, yapılandırılmış bir ilişki, yargılanmadığınız, olduğunuz gibi kabul gördüğünüz ve birlikte öğrendiğiniz bir yer. Bu program hayatınız boyunca oturup beraber konuşamayacağınız insanlarla sizi bir araya getiriyor. Aynı dili konuştuğunuz bir kültür oluşturuyor ve bu süreçte hem mentor hem de menti öğreniyor. O yoldan geçmiş bir insan hiçbir karşılık beklemeden ilham veriyor, mentilerin başarı merdivenlerini çıkmasını sağlıyor. Günümüz iş birliği, birlik olma, kapsayıcılık zamanı, yargılamadan ortak diyalog kurabilme zamanı. Bunun pratiğini en iyi yapacağımız yer ise mentorluk süreci” dedi.

46 yılda 48 bin burs

Sabancı Vakfı, her yıl 400’ü yeni olmak üzere toplamda 1.500 öğrenciye burs veriyor. 46 yılda 48 bin burs veren Vakfın, üniversitelere yeni yerleşen öğrencilere yönelik Üniversiteye Giriş Bursu, Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Engelli Öğrenciler Bursu ve Sabancı Vakfı-Vista Bursu olmak üzere dört farklı burs programı sunuyor. Sabancı Vakfı Bursları, üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam ediyor ve her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler