Sürdürülebilir Şehirler Atölye Çalışması

Sürdürülebilir Şehirler Atölye Çalışması

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi koordinatörlüğünde ve Osmangazi Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, MOSAIC (Yunanistan), EduEra (Slovakya) ortaklığında yürütülen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Erasmus Plus (KA3) Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar” programı kapsamında “Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler” projesi gerçekleştirilecektir.

Proje, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından yürütülmektedir. Sürdürülebilirlik Merkezi; kalkınma amaçlarına ulaşmak ve amaçların yerelleştirilmesini sağlamak üzere Tepebaşı Belediyesinin sürdürülebilirlik politikalarını takip eden bir çalışma birimidir. Ekolojik, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik projeleri geliştirmeyi hedefleyen merkez; belediye çalışanları, vatandaşlar, STK, üniversite ve diğer kurumları teşvik ederek bölgede sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasını sağlar.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Bu proje kapsamında da İstanbul, İzmir, Ankara ve Atina’da birer yerel atölye, Eskişehir’de ise uluslararası zirve düzenlenecektir. 18-30 yaş arasındaki gençler bu yerel atölyelerde ve uluslararası zirvede; şehirlerin sürdürülebilir olabilmesi adına önündeki engelleri ve çözüm yollarını tartışıp bu konuda bir gençlik politikası üretecek ve ilgili karar alıcılara sunacaklardır.

Projenin ilk atölye çalışması 7-8 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olup, başvuruları tüm gençlere açılmıştır. Diğer atölyeler için başvurular daha sonra açıklanacaktır. Bu sebeple il dışından başvuracak katılımcıların Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek atölyeleri de göz önünde bulundurmasını ve kendilerine yakın olan şehirden başvurmalarını belirtmek isteriz.

Proje konumuz olan Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler, UNDP’nin 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden biridir. AB ise 2020 Büyüme Stratejisi’nde bu konuya özel bir yer vermiştir. Buradan hareketle projemizin amacı; Sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından olan sürdürülebilir şehirler konusunda gençlerin farkındalığını artırmak, sorumluluk almalarını teşvik etmek, yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir alan açmak ve harekete geçmelerini desteklemektir. Bunun yanında sivil toplum, şehirlerden sorumlu kamu otoriteleri, üniversite ve özel sektörden kurumları bir araya getirerek sürdürülebilir şehirler konsepti kapsamında işbirliği geliştirmelerini sağlamaktır.

Yapılacak olan yerel atölyeler ile katılımcılar; sürdürülebilirlik, sürdürülebilir şehirler için çözümler, akıllı şehirler hakkında bilgi alacak ayrıca gençlik politikası üretme, takım çalışması, AB projelerine katılım gibi konularda da yaygın eğitim ile gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına katılıp yeni tecrübeler elde edeceklerdir.

Katılımcılarda Aranan Kriterler
Yerel atölyelere dahil edilecek katılımcılarda aranan kriterler şu şekildedir:

  • 18-30 yaş arasında olması
  • Sürdürülebilirlik, akıllı şehirler gibi konularda temel düzeyde bilgi birikimi ve ilgisinin olması
  • Oturumların tamamına eksiksiz bir şekilde katılma motivasyonu ve imkânı olması
  • Eğitim sonrasında, edineceği içeriği ve kazanımlarını yaygınlaştırma konusunda motivasyona sahip olması

Notlar
İstanbul’da 7-8 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek yerel atölye;

7 Mart 09.30 – 17.30 (İki kahve arası ve öğle yemeği)
8 Mart 10.00 – 13.30 (Bir kahve arası)

tarih ve zaman aralığında gerçekleştirilecek olup, belirtilen imkanlar sağlanacaktır. Proje kapsamında İstanbul dışından gelecek katılımcıların 1 günlük konaklaması karşılanacak olup, kontenjan ve mesafe doğrultusunda belirli bir yol harcırahı desteği de verilecektir.

Toplam kontenjan 30 kişidir. Tüm katılımcılara atölye sonrası online sertifika gönderilecektir.

Ankara, İzmir, Yunanistan ve Eskişehir’de gerçekleştirilecek yerel atölyeler ve zirve için başvuru duyuruları daha sonra duyurulacak olup bu çağrı sadece İstanbul’da gerçekleştirilecek yerel atölye için geçerlidir.

Atölye programı ve ulaşım bilgilendirme paketi, seçilen katılımcılar ile paylaşılacaktır. Gelen başvurular, uygunluk durumlarına göre son başvuru tarihini beklemeden değerlendirmeye alınacaktır. Bu nedenle başvurularınızı erken gerçekleştirmeniz rica olunur.

Son Başvuru Tarihi; 2 Mart 2020, saat 17:30

Başvuru Formu: https://forms.gle/CZLFCU9FaYxfEJ916

İletişim ve sorular için: [email protected]

Sürdürülebilir Şehirler Atölye Çalışması

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 16. Sezon Başvuruları Başladı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler