Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Baba Destek Programı’na Gönüllü Eğitimciler Arıyor!

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Baba Destek Programı’na Gönüllü Eğitimciler Arıyor!

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 1996 yılından bu yana çocukların gelişimini desteklemek için baba eğitimleri düzenliyor. Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan ve babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen Baba Destek Programı (BADEP), bir çok ilde çeşitli işbirlikleri ile uygulanıyor.

3-11 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik 13 hafta devam eden program haftanın bir günü, akşam saatlerinde uygulanıyor. Program iki haftalık eğitici eğitimini tamamlamış gönüllü eğitimciler aracılığı ile uygulanıyor. Bu eğitim, eğitimcinin kişisel gelişimine, çocuğuyla iletişimine katkı sağlasa da, eğitimcinin gönüllülük motivasyonunun, çocuklara destek olmak için babalarla çalışmak olmasını bekliyor.

Yaz sonunda, 17-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan  eğitici eğitimi için; programı babalara aktararak, çocukların gelişimlerine destek olacak gönüllü eğitimcilere ulaşmak istiyor.

Gönüllü eğitimci adaylarında aşağıda belirttiğimiz özellikleri bekliyor:

  • Tercihen üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun, farklı bölümlerden ise yetişkin eğitimi deneyimi olması
  • Yetişkin eğitimi, çocuk gelişimi, toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışması veya bu konularda çalışmak istemesi
  • Akşam saatlerinde grup açmasına engel bir durumu olmaması
  • Çalıştığı kurumda veya babaların yoğun olduğu bölgelerde program yürütebilmesi
  • Aşağıdaki illerden birisinde veya ilçelerinde ikamet etmesi
  • Erkek

Eğitimci Alınması Planlanan İller:

Adana Batman Gaziantep Manisa
Afyonkarahisar Bursa Hatay  Mardin
Ankara Çanakkale İstanbul Mersin
Antalya Denizli İzmir Samsun
Aydın Diyarbakır Kocaeli Trabzon
Eskişehir Konya Urfa

 

Tahmini Eğitici Eğitimi Tarihi: 17-28 Ağustos 2020 

Eğitici Eğitimi Yeri: Henüz belirlenmedi. İstanbul dışında bir bölge planlanıyor.

Yoğun ama eğlenceli iki haftalık bir eğitim programı gerçekleştireceğiz. Eğitim boyunca gelişim, öğrenme, toplumsal cinsiyet eşitliği, yetişkin eğitimi becerileri gibi konuları Baba Destek Programı ile ilişkileri üzerinden tartışacak ve uygulamalar yapacağız.

Başvuru Süreci: Başvurularınızı 15 Mart 2020 Pazar günü akşamına kadar https://forms.gle/WdUFSesrxWABSLQX6 linki üzerinden yapabilirsiniz.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Bölgenizde açılacak bir Baba Destek Programı’na katılımcı olarak dahil olmanızın, hem sizin programı tanımanızda hem de bizim sizi eğitici eğitimi adaylarını belirlerken önceliklendirmemizde etkili olacağını belirtmek isteriz. Bölgenizde açılacak bir BADEP programına katılmak veya eğitici eğitimi sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Not: Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, adaylarla bireysel ya da küçük gruplar halinde tanışma toplantısı gerçekleştirilecek, bu görüşmeden sonra eğitimci adayları belirlenecektir.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler