Bitopya kuruluyor!

Bitopya kuruluyor!

Türkiye’nin ilk öz-bi+seksüel bir dijital aktivizm alanı olma yolundaki Bitopya, diğer ayrımcılık biçimleriyle birlikte monoseksizm ve bifobiyi kara deliğe yollamak üzere biseksüellerin ve bi+’ların silinmediği, görünmezleştirilmediği, dışlanmadığı bir evren yaratıyor. Şemsiye bir kimlik ve var olma hali olarak tanımladığımız biseksüellik ve bi+ politika konusunda önemli bir rehber ve geniş bir bilgi havuzu oluşturmayı amaçlıyor. Dünyadaki bi+ politika ile Türkiye arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki LGBTİ+ hareketinin bu konuda farkındalığını artırmayı hedefleyen Bitopya, feminist ve queer bir bakış açısıyla biseksüellik ve bi+ politikayı Türkiye’deki LGBTİ+ hareketin gündemine sokmayı dert ediniyor hatta bu politikayla harekete yön vermeyi tahayyül ediyor.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin!sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Bitopya, dominasyondan, tekelleşmeden uzak, dayanışmadan, bilgi paylaşımından, feminist ve queer etikten, bi+ politikanın devrimsel gücünden beslenmeyi arzuluyor. Monoseksizmi ve bifobiyi en büyük derdi kılarken şifasını birlikte bir yaşam alanı kurmakta görüyor ve sığınmacı/mülteci/göçmen ve yabancı düşmanlığıyla, transfobiyle, kadın düşmanlığıyla, cinsiyetçilikle, heteronormativiteyle, türcülükle ve ırkçılık/milliyetçilikle mücadele etmeyi en temel sorumluluğu olarak belliyor.

Bitopya kuruluyor! Bitopya’nın frekansını kaçırmamak için Bitopya’yı ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Facebook: https://www.facebook.com/bitopya

Twitter: https://twitter.com/BitopyaOrg

Instagram: https://www.instagram.com/bitopya/

Youtube: http://bit.ly/2G7Lu4N

E-posta: [email protected]

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler