AFS başvuruları başladı!

AFS başvuruları başladı!

Dünya çapında faaliyet gösteren saygın, köklü ve kar amacı gütmeyen eğitim organizasyonlarından AFS’nin kısa dönem ve okul yılı programları için başvurular başladı. Programlar gençlere kültürlerarası bir deneyim sunarken, aynı zamanda küresel yetkinlikler kazandırıyor.

sivilalan.com'u Telegram'da Takip Edin! sivilalan.com'u Linkedin'de Takip Edin!

Dernek olarak Türkiye sahasındaki gönüllü çalışmalarını koordine ettiğimiz AFS Kültürlerarası Programları’ndan yararlanmak isteyen lise öğrencileri, 21 Ekim’e kadar Türk Kültür Vakfı’nın websitesinden programlarla ilgili detaylı bilgi alarak başvurularını gerçekleştirebilir.

AFS programları sayesinde gençler, 40’ı aşkın ülkeden birinde sıra dışı bir kültürlerarası deneyim yaşama şansına kavuşur. Farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam eden öğrenciler, program boyunca düzenlenen oryantasyonlar ve danışmanlıkların katkısı ile hiçbir akademik sınıf modeliyle ya da kitaplarla sunulamayacak bir öğrenme ve gelişme fırsatı yakalar.

AFS adayları, değerlendirme süreçlerinin sonrasında uzun veya kısa programlara kabul edilir. Uzun programlar, gidilen ülkenin bir okul yılı boyunca sürer; kısa okul programları ise üç aylık, güz ve bahar dönemleri olarak gerçekleşir.

1946’dan beri öğrencilere küresel ve kültürlerarası yetkinlikler kazandırmak hedefiyle çalışan ve kökenleri 1. Dünya Savaşı’na uzanan AFS, dünyanın önde gelen ve köklü eğitim organizasyonlarındandır. Bugüne dek 90’dan fazla ülkeden 500.000’in üzerinde öğrencinin yararlandığı AFS programlarını ülkemizde, programlardan yararlanan gönüllüler tarafından 1974 yılında kurulan Türk Kültür Vakfı yürütüyor. Programlar için derneğimiz ve Türk Kültür Vakfı tarafından çeşitli burslar sunuluyor.

Programlarla ilgili detaylı bilgi için vakfın sitesi ziyaret edilebilir: turkkulturvakfi.org.tr

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler