Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma Merkezi, Enerji Sohbetleri dizisinin 26 Nisan 2019 konuğu Sayın Dr. Sohbet Karbuz oluyor. Etkinliğimizin amacı, konuklarımızın bugünkü konumlara hangi aşamaları katederek geldiklerini paylaşmaları ve enerjiyle ilgili görüşleri üzerine sohbet etmektir.
Cibali kampüsünde saat 15:00-16:00 arası gerçekleşecek etkinliğe katılımcıların ([email protected]) mail adresine katılımlarını bildirmeleri yeterlidir.
Sohbet Karbuz kimdir?
Dr Sohbet Karbuz Paris’teki Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği’nde (OME) Petrol ve Gaz Direktörü olarak çalışmaktadır. OME’ye katılmadan önce Paris’te Uluslararası Enerji Ajansı’nda 7 sene görev yapmıştır. Daha önceki yıllarda Türkiye, Almanya, Avusturya ve İtalya’da çeşitli kurumlarda araştırmacı ve yönetici olarak çalışmıştır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İTÜ Endüstri Mühendisliği, Doktorasını Avusturya’da Viyana Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri bölümünde yapan Karbuz, Viyana’da bulunan İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde de Ekonomi eğitimi yapmıştır. Temel ilgi alanları petrol ve gaz piyasaları, enerji güvenliği ve jeopolitiği, enerji modelleri olan Karbuz’un çoğu yurt dışında yayınlanmış birçok kitabı ve bilimsel yayını bulunmaktadır.